Visa voor digitale nomaden

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » di jan 25, 2022 02:48

Kijk, dat is nog eens innovatief van Brazilië. Een visum voor digitale nomaden. Geldig voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging met nog 1 jaar.

Je moet aan kunnen tonen dat je $1500 per maand verdiend of de beschikking hebt over een spaarpotje van $18.000.

Voor de rest weinig eisen.

visto temporário para nômades digitais
https://direitocomparado.com/brasil-apr ... -digitais/Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 663
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Martinho » wo feb 02, 2022 05:29

Een paar jaar geleden hadden we met dat verschijnsel van digitale nomaden te maken op dit Brazilieforum, Eeen modeverschijnsel dacht ik toen.
Ik heb me toen afgevraagd wie er in die kletspraat geloofde en wat het nou echt opbracht.
Het bleek volgens mij nogal tegen te vallen. Afgezien van die idioot die aanbood mijn pub te komen verbouwen als ik mij goed herinner, was de animo heel gering en bleek voornamelijk te bestaan uit mensen die door ingehuurde schrijvers tegen een hongerloon boekjes op amazon lieten schrijven met als onderwerp hoe je boekjes op amazon moest verkopen.
Van mij mogen ze hoor, scheelt weer een paar illegalen, maar ik vrees dat Brazilie er geen moer mee opschiet.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2055
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door borsjea » wo feb 02, 2022 15:14

Er zijn genoeg digitale nomaden die een vette boterham verdienen veel meer dan de genoemde 1500 dollar. Populaire YouTube producenten kunnen met de inkomsten verdiend via YouTube een goed inkomen vergaren. Via via ken ik persoonlijk iemand dit video's maakt voor een bekend computer spel en daarmee beter verdient dan een baan in het bedrijfsleven, hij is Braziliaan dus heeft weinig aan de regels. Ik volg een aantal video kanalen bij een van die kanalen verdiend de man voldoende om er ook nog een equipe van meerdere personen op na te houden.
Naast de YouTube mogelijkheden is programmeren op afstand geen enkele probleem, ook hier kunnen met name senior programmeurs een goede boterham verdienen.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 663
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Martinho » wo feb 02, 2022 15:51

Ongetwijfeld zijn er mensen die er hun boterham mee kunnen verdienen, indien ze maar genoeg volgers hebben en wat extraatjes in de vorm van betaalde reclame, maar van de enthousiaste verhalen die ik las (toen dus, nu weet ik het niet, maar zelfs met youtube is het niet makkelijk) werd het wel heel makkelijk voorgesteld. Geld verdienen terwijl je op het strand ligt, ontspannen in een leunstoel (zie de foto hierboven) ? Het spijt me, ik geloof er geen bal van. Het is net zo goed hard werken moet ik veronderstellen.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2055
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door borsjea » do feb 03, 2022 20:42

Een laptop en een goede internetverbinding is voor velen voldoende. Een ip telefoon en zelfs de klant heeft niet door dat je aan de andere kant vd wereld zit. Mijn vaste telefoon in Nederland ging al jaren voor dat ik naar Brazilië emigreerde over IP. Dit nummer heb ik in Brazilië ook nog een paar jaar instand gehouden. Het eerste half jaar dat ik hier woonde heb ik remote nog werkzaamheden verricht voor mij oude werkgever. Omgekeerd toen ik na een aantal jaren onverwachts voor een maand naar Nederland moest kon ik gewoon mijn projecten met mijn laptop en een internet verbinding afmaken. Ruim 7 jaar werk ik al in the cloud. Moet er niet meer aan denken om uren te reizen om op het werk te komen. Woon nu bijna bijna 400 km van mijn werkgever en die afstand kan ok.15.000 km zijn alleen kunnen dan tijdsverschillen lastig zijn. Vergaderingen via Teams zelf met klanten in de VS of Europa iedere deelnemer op zijn eigen plek.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » do feb 03, 2022 22:21

@Martinho

Alleen al in de Verenigde Staten schat men dat er 5 miljoen digitale nomaden zijn. Daar zullen er best wel een paar bij zijn die YouTube en TikTok filmpjes maken, die zijn blijkbaar voor jou heel zichtbaar, maar dat is maar één heel kleine gemeenschap.

Ruim 15 jaar geleden had ik het genoegen om voor een groot Amerikaans bedrijf te gaan werken. Het bedrijf had nauwelijks kantoren, men werkte vanuit huis of bij de klant. Iedereen had een goede laptop en een BlackBerry. Het bedrijf interesseerde het nauwelijks waar je fysiek aanwezig was. Het enige wat telde waren je resultaten aan het eind van de maand.

Voor mij ideaal want ik kon lekker een paar maanden per jaar vanuit Brazilië werken. Ik was wel gebonden aan Fortaleza omdat dat destijds de enige locatie was waar ik fatsoenlijk internet kon krijgen.

Nu heb ik zelfs in het vissersdorpje waar ik nu woon een fibreglas verbinding.

Het grootste obstakel was tot een paar jaar geleden voor veel digitale nomaden om betaald te krijgen. Dat gebeurde via het dure PayPal netwerk, maar als je een paar duizend € per maand verdiend dan werkt dat niet lekker. Je ziet nu veel van de echte digitale nomaden overschakelen naar Bitcoin en zich in een gunstige belasting jurisdictie gaan vestigen, bijvoorbeeld Portugal, Bali, Costa Rica of Malta. Zelfs Brazilië is met 27.5% inkomstenbelasting helemaal niet zo onaardig, zeker als je veel vermogen hebt. Nu er in de Nederlandse politiek zelfs mensen zijn die 5% vermogensbelasting willen gaan invoeren zou het zomaar kunnen dat van de 300.000 miljonairs die Nederland rijks is er opeens 50.000 digitale nomaden erbij komen.

Van die tienduizenden €uros die je in Nederland onder dwang zou moeten afstaan aan de belastingdienst kun je elders in de wereld in alle vrijheid en vollledig legaal een hoop leuke dingen doen.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 663
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Martinho » do feb 03, 2022 23:51

Naar ik destijds begrepen had waren de digitale nomaden mensen met niet al te hoge levensbehoeften, die het romantische idee hadden in een land (liefst natuurlijk met veel zon en mooie stranden) te gaan wonen en werken met lage kosten en waar dus met een geringe moeite en maximum vrijheid voldoende inkomen kon worden gehaald .
Ik dacht niet aan belastingontduikers of -vermijders. Die zijn er vast ook.

Verder zal het aan me reet roesten hoor, ze doen maar. En het blijkt tegenwoordig wat makkelijker te zijn om op afstand te werken, vooral als er dingen als zoom zijn om dingen met elkaar te kunnen bespreken. Ik zou bijvoorbeeld ook wat vertaalwerk kunnen doen, dat soort dingen, maar ik heb mijn hele leven keihard gewerkt met voornamelijk dingen die NIET op afstand kunnen, ik ben daar niet ongelukkig mee en pluk daar nu de vruchten van, al is het beperkt.

Ik ben democraat, en bovendien socialistisch gevormd bij de opvoeding. Ik heb nog nooit de belasting als diefstal (of onder dwang afgetroggeld) gezien, ik hou me liever verre van die domme kretologie. Nederland, laat het je gezegd zijn, is een van de rijkste landen van de wereld (op een na het rijkste van Europa) en staan al vele jaren in de top-tien van de landen waar het het prettigst wonen is en met goede openbare voorzieningen. Daar kan Brazilie niet aan tippen, zoals je ongetwijfeld ook weet.

In landen als Brazilie is het goed toeven voor de rijken. Maar verlaat je niet op hulp van de overheid, die is er maar zeer mondjesmaat. Je moet er niet aan denken om ziek te worden of zo, of kinderen hebt die een goede OPLEIDING behoeven, maar met $1500 kom je nou ook weer niet heel ver. Nu de inkomsten van mijn vrouw zijn weggevallen (afgelopen januari overleden) moet ik maar zien om met mijn pensioentje en flink gekorte AOW rond kan komen, vooral omdat ik een paar fikse uitgaven moet gaan doen (de tandarts b.v.).

Van mij mogen die nomaden hier komen hoor. Ja, het stikt van de mensen die zich "codeurs" noemen of IT specialist, ook als missen ze de benodigde basiskennis. Het stikt in de wereld van "influencers" en andere aandachtstrekkers die alle moeite doen om een graantje mee te pikken in de poel van onkunde, onwetendheid en pure domheid. Kan allemaal vanuit de strandstoel, maar het voegt uiteraard helemaal niets toe aan de maatschappij, nul, nada. Integendeel, die tuint achteruit.

Ik was net de trilogie "Foundation" van Isaac Asimov aan het lezen, het is Science Fiction maar het is benauwend te zien hoe een samenleving zou kunnen kapotgaan aan inertie en domheid. En Asimov wist nog niet over de vernietigende invloed van de sociale media die een jaar of 20 geleden werden binnengehaald als DE DEMOCRATISCHE VERNIEUWING. Het tegendeel is waar: we worden overstroomd met foute, soms opzettelijke misvormde informatie, leugens en bedrog en daardoor weten we nauwelijks meer wat er waar of niet waar is.
Zo dus ook met het gedoe over automatisering bij de verkiezing.

Maar ik hoop werkelijk dat er hier geen mensen zijn die menen dat Venezuela/China/de boeman/Soros of wie dan ook achter "fraude bij de verkiezingen" zit want die is niet aangetoond, afgezien van een paar idioten van republikeinen die inderdaad precies deden wat Trump zei (voor de dode vrouw stemmen b.v.).

Hou je nou eens gewoon aan berichtgeving die controleerbaar is, geef desnoods meningen maar dan graag wel op meer concreets gebaseerd dan op de onderbuik of geruchten, daar hebben we wat aan. Of "we": de mensen die evt van plan zijn te gaan wonen en werken in Brazilie, bij voorkeur legaal en met zo weinig mogelijk vooroordelen. Want daar ontbreekt het nogal aan mijns inziens.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2055
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door borsjea » vr feb 04, 2022 01:19

Wat er aan de regeling mischien het enige minpunt is is het lage bedrag van $ 1500 in west europa en de VS zullen de salarissen een stuk.hoger liggen.

De mensen die hier maximaal een jaar met eventueel verlenging van een jaar zullen onderdak moeten huren, velen zullen niet dagelijks de moeite nemen om hun kostje te maken en ook het schoonhouden van hun optrekje zullen ze aan andere over laten. Er zal dus een groep Brazilianen zijn die profiteren vd aanwezigheid van deze mensen.
Zeker nu het toerisme uit het buitenland nog wel even nodig heeft om zich te herstellen zijn deze inkomsten belangrijk.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » vr feb 04, 2022 02:32

Martinho schreef:
do feb 03, 2022 23:51
....van mijn vrouw zijn weggevallen (afgelopen januari overleden)
Gecondoleerd met het overlijden van je vrouw. Veel sterkte de komende tijd. Hou je haaks.

RichardGebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » za feb 05, 2022 22:27

Martinho schreef:
do feb 03, 2022 23:51
Ik ben democraat, en bovendien socialistisch gevormd bij de opvoeding. Ik heb nog nooit de belasting als diefstal (of onder dwang afgetroggeld) gezien, ik hou me liever verre van die domme kretologie. Nederland, laat het je gezegd zijn, is een van de rijkste landen van de wereld (op een na het rijkste van Europa) en staan al vele jaren in de top-tien van de landen waar het het prettigst wonen is en met goede openbare voorzieningen. Daar kan Brazilie niet aan tippen, zoals je ongetwijfeld ook weet.
Ik denk dat dit echtpaar met 400 (!) belastingaanslagen daar iets anders over denkt.
https://nos.nl/artikel/2415881-hof-vern ... htervolgde

Hetzelfde geldt voor de honderdduizend mensen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire.

Het zou best kunnen dat de meeste mensen in Nederland tevreden zijn en het een land vinden waar ze het prettigst wonen. Dat doet mij deugd, want toen ik vertrok, en dat is al heel lang geleden zag ik de eerste voedselbanken, mensen die noodgedwongen in caravans en tinyhouses moeten wonen en een opkomend Marokkanen-probleem. Gelukkig is dat allemaal opgelost en is het land zo rijk dat het zelfs mogelijk is om de AOW langzaam aan af te schaffen.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » ma feb 07, 2022 14:48

Martinho schreef:
do feb 03, 2022 23:51
Nederland, laat het je gezegd zijn, is een van de rijkste landen van de wereld (op een na het rijkste van Europa) en staan al vele jaren in de top-tien van de landen waar het het prettigst wonen is en met goede openbare voorzieningen.
WorldHappynesshypocriet.jpegGebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » ma feb 07, 2022 23:14

Ik snap die digitale nomaden wel. Als je ziet hoe er wordt omgegaan met het door jou met veel zweet, bloed en tranen verdiende geld wordt gedaan wat onder dwang door de overheid van je wordt afgepakt dan zou ik ook naar een zo'n gunstig mogelijk belastingklimaat verhuizen.

https://nos.nl/artikel/2416203-italiane ... e-overheidGebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 663
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Martinho » ma feb 14, 2022 17:51

Met dank voor je medeleven. Maar we blijven het oneens.

Ja, ergens snap ik de digitale nomaden ook, hoor. Ik geloof er alleen niet in. Ik ben b.v. op een paar Youtube kanalen ingeschreven waar duidelijk goed geld mee wordt verdiend. Maar dat trekt de minder getalenteerden en laatkomers lekker aan, dat verdund de geldstroom aanzienlijk en mensen moeten steeds gekkere dingen gaan doen om nog een beetje origineel te zijn. En tenslotte gaat het allemaal vervelen.
Op facebook waren er ook advertienties om te coderen, WAARVOOR, WAT en WAARMEE staat er dan niet bij, maar goed, ik heb het gevraagd. Waarop geen antwoord komt, stuur eerst maar een CV in ofzo. Niet dus.

Natuurlijk kan je tal van voorbeelden geven van dingen die er fout gaan, zeker ook in de overheid. En natuurlijk, er IS veel fout, niet alles maar wel veel is de schuld van deze (Rutte) en vorige regeringen met de VVD die alles met het marktprincipe opzadelden ook al was dat onhaalbaar. Het heeft veel ellende veroorzaakt.

En waarom opeens de AOW afgeschaft zou moeten worden is mij al helemaal onduidelijk. Of misschien ook niet, als ik vermoed dat je elke sociale ondersteuning ziet als "the slippery slope to cummunism" zoals ik een Amerikaanse republikein ooit heb horen beweren. Want je meldt wel leuk dat er tegenwoordig (nou ja, al een jaar of 15) voedselbanken etc zijn, ook in Nederland, maar je vergeet dat in het rijkste land van de wereld er op grote schaal diepe armoede is (wie niet werkt zal niet eten) omdat de welgestelden het verdomen om belasting (en zeker sociale lasten) te betalen.
En zo is het in Brazilie ook natuurlijk. Je kan er goed leven als je geld hebt (meegenomen).Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 3468
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door Progresso » ma feb 14, 2022 23:31

Martinho schreef:
ma feb 14, 2022 17:51
Maar we blijven het oneens.
Waarover?borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2055
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Visa voor digitale nomaden

Bericht door borsjea » di feb 15, 2022 15:25

Nog een vorm van een digitale nomaad, IPTV verkopen vanuit Brazilië. :D

https://torrentfreak.com/brein-chases-l ... ld-220205/Plaats reactie