Gasprijs 6% lager

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 4033
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Gasprijs 6% lager

Bericht door Progresso » do sep 22, 2022 19:53

Het is een beetje de vraag hoe dit gaat uitwerken voor de inflatiecijfers voor de allerarmsten. Afhankelijk van in welke deelstaat en gemeente ze wonen kan dit nogal wat uitmaken.

Een normaal gezien gebruikt één gasfles per maand. Maar veel mensen met de allerlaagste inkomens ontvangen 3 tot 9 flessen gratis per jaar.
borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2542
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Gasprijs 6% lager

Bericht door borsjea » vr sep 23, 2022 14:53

Hopelijk zet de daling net als bij de auto brandstoffen door. Was daar de eerste stap de verlaging van imposten die bij gas niet van toepassing is is het nu de wereldhandel prijzen. Bij verhogingen zien we altijd de koppeling met de olie prijs en gaat deze direct in bij verlagingen duurt het allemaal wat langer helaas.Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 3246
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Gasprijs 6% lager

Bericht door quasimodo » za sep 24, 2022 09:47

Ik denk dat de daling van de gasprijs nog wel even doorzet. Er is door Rusland wel minder gas beschikbaar maar er wordt ook veel minder gebruikt. In Nederland wordt er nu al langere tijd 30% minder gas gebruikt omdat bedrijven of een gedeelte van de productie gestaakt hebben of het proces efficiënter gemaakt hebben en waar mogelijk alternatieven ingezet hebben.

En dan is er bijna nog geen gas nodig geweest om te verwarmen. Zeer veel mensen hebben geïnvesteerd in isolatie of alternatieven en zullen met deze prijzen de thermostaat wat bewuster lager zetten. Tel dit bij de 30% op kom je misschien wel op 50% besparing in de winter.

De voorraden zijn in Nederland al voor bijna 90% gevuld. Waar door experts gezegd werd dat deze reserves i.c.m. de verwachte aanvoer en 30% besparing in een gemiddelde winter meer als genoeg gas moet zijn. Allemaal gunstige signalen voor een lagere gasprijs.

Bovendien hebben ze volgend jaar een heel jaar om de voorraden weer vol te krijgen. Wat er normaal voor moet zorgen dat de grote pieken eruit blijven. En veel besparing van gasverbruik zijn permanent dus mocht er weer gas uit Rusland vollop op de markt komen kunnen we wel eens historische lage prijzen krijgen. Duurt het heel lang zullen ze zelfs moeilijkheden krijgen het te verkopen in Europa i.v.m. niet nodig.Plaats reactie