Pagina 1 van 1

PROCON SP gaat strijd aan met extra heffing Netflix

Geplaatst: do mei 25, 2023 20:47
door borsjea
Netflix probeert wereldwijd het delen van accounts tegen te gaan. Hoewel je niet gelijktijdig met meer schermen kan kijken waarvoor je betaald hebt, wil men op basis van IP en apparaat ID beoordelen of er spraken is van delen binnen de familie op daar buiten.

PROCON SP lijkt niet helemaal eens te zijn met de plannen en gaat de strijd aan.

https://g1.globo.com/tecnologia/noticia ... nhas.ghtml

Re: PROCON SP gaat strijd aan met extra heffing Netflix

Geplaatst: za mei 27, 2023 09:24
door Ajax
borsjea schreef:
do mei 25, 2023 20:47
Netflix probeert wereldwijd het delen van accounts tegen te gaan.

Dit was enige tijd geleden aangekondigd (ben daarom al een tijdje gestopt met meeliften om mensen niet op kosten te jagen :) ). Op zich is het misschien wel te begrijpen, want dit soort bedrijven zijn vaak (zeker in het begin) verliesgevend. Maar dat er situaties zijn dat het vervelend is dat mensen hun toegang gaan verliezen is ook te begrijpen.

Ze hopen natuurlijk dat het aantal nieuwe abonnementen nu gaat toenemen, misschien ook door die mensen waar dat illegale kastje (zie andere topic) nu niet meer werkt :)

Re: PROCON SP gaat strijd aan met extra heffing Netflix

Geplaatst: za mei 27, 2023 21:07
door borsjea
Bij de mensen vd illegale kastjes wordt gebruik gemaakt vd download optie die Netflix heeft. De IPTV aanbieder plaats deze downloads gewoon op zijn server.
Vandaag kreeg ik bij het inschakelen van Netflix een melding. Via mail of SMS die bij Netflix geregistreerd zijn wordt een link gestuurd waarmee je vermoedelijk je ip adres bevestigd.

Re: PROCON SP gaat strijd aan met extra heffing Netflix

Geplaatst: za mei 27, 2023 22:29
door Ajax
borsjea schreef:
za mei 27, 2023 21:07
Bij de mensen vd illegale kastjes wordt gebruik gemaakt vd download optie die Netflix heeft.

Ok, ik dacht dat het ging om kastjes waarmee je heel veel (inter)nationale zenders gratis kan zien, inclusief "betaal" zenders zoals live voetbal. Downloaden lijkt me niet beperkt tot Netflix, in principe kan je alles op een server zetten en beschikbaar stellen, maar dat is illegaal. Delen van je Netflix account was eigenlijk legaal, maar door het nu te beperken tot bv. 1 (IP) adres kan je dat familielid dat niet bij jou woont niet meer mee laten genieten.

Je zou het bijna een slimme truc kunnen noemen, want zo zijn er heel veel mensen enthousiast geworden, maar die moeten nu zelf een abo gaan aanschaffen.