medicinale cannabis brazilie cannabidiol nu-toegestaan.

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 3545
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

medicinale cannabis brazilie cannabidiol nu-toegestaan.

Bericht door quasimodo » vr jan 16, 2015 14:15

Medicinale cannabis in Brazilië: cannabidiol nu toegestaan als medicijn
posted by Scarlet Palmer on January 15th 2015 no comments yet | Leave a comment

Het Braziliaanse National Health Surveillance Agency heeft het gebruik van cannabidiol geautoriseerd voor gebruik bij diverse toevallen, multiple sclerosis en andere ziekten.

relatives and friends of patients protest for the legalization of cannabidiol outside the Health Surveillance Agency (ANVISA) in Brasilia, Brazil in December 2014. (AP Photo/Eraldo Peres, File. Photo Credit: AP)
Familieleden en vrienden van patiënten protesteerden in December 2014 voor het Health Surveillance Agency (ANVISA) in Brasilia, Brazilië. (AP Photo/Eraldo Peres, File. Photo Credit: AP)
Gisteren, op woensdag 14 januari 2015, deed Zuid-Amerika een nieuwe stap vooruit op het pad om cannabis te legaliseren, toen Brazilië cannabidiol (CBD) herclassificeerde als ‘gecontroleerd’ in plaats van ‘illegaal’. President van het National Health Surveillance Agency (ANVISA, = Nationale Toezichthouder op Volksgezondheid), Jaime Oliveira, omarmde het feit dat CBD niet psychoactief nog verslavend is. Hij onderstreepte dat wetenschappelijk onderzoek dit bevestigt en support daarom de beslissing van de toezichthouder dat “er geen reden is om het gebruik ervan te blijven verbieden”.

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia, kwam cannabidiol in 2014 op de Braziliaanse radar. Dit gebeurde nadat een rechter besloot een moeder toestemming te geven het te gebruiken, omdat het een belangrijk onderdeel was bij de behandeling van haar 5-jarige dochter. Dit kind lijdt aan epilepsie en haar aanvallen worden verlicht door CBD. Nadat doctoren de heilzame werking bevestigden, besloot de moeder naar de rechter te gaan om toestemming te krijgen het medicijn legaal te importeren. De positieve uitkomst van deze zaak en het publieke debat dat ontstond, speelden een grote rol in de beslissing die woensdag werd genomen, zo verklaart ANVISA.

Cannabidiol kan (nog niet) in Brazilië geproduceerd worden omdat zowel de consumptie alsmede de cultivatie en het bezit van cannabis of cannabisproducten illegaal is. ANVISA werk momenteel aan de autorisatie om CBD-medicijnen te importeren. Dit zou simpel moeten zijn, omdat dezelfde autorisatie nodig is voor alle medicijnen die in Brazilië op recept verkrijgbaar zijn. Ondanks deze positieve uitkomst, verklaarde de minister van Justitie, Jose Eduardo Cardoso, dat het decriminaliseren van drugs “niet op de agenda staat” van het de regering van president Dilma Rousseff, die op 1 januari 2015 aantrad.
http://sensiseeds.com/nl/blog/medicinal ... -medicijn/borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3166
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: medicinale cannabis brazilie cannabidiol nu-toegestaan.

Bericht door borsjea » vr feb 03, 2023 18:17

Benieuwd hoe Bozo dit vindt, De gouverneur van São Paulo die volop van Bolsonaro profiteerde gaar Cannabis via de SUS verstrekken. Daar waar Bolsonaro chronisch zieken liever zag lijden of veel te zware andere medicijnen gebruiken zorgt Tarcísio dat dit in SP gewoon beschikbaar is.

https://g1.globo.com/sp/sao-paulo/notic ... m-sp.ghtmlPlaats reactie