Brazilie Nieuws: Zucht naar macht en geld is een verslaving

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1362
Posts: 1768
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Zucht naar macht en geld is een verslaving

Post by Redactie » Tue Dec 17, 2019 12:21

Brazilie Nieuws: Zucht naar macht en geld is een verslaving
by Redactie


Image
Ex-gouverneur Sérgio Cabral (Rio de Janeiro), achter de tralies als gevolg van het Lava Jato onderzoek, sloot een gerechtelijk akkoord (delação premiada) af met de federale politie waarin hij er zich toe verbindt om R$ 380 miljoen terug te geven aan de Braziliaanse staat, smeergeld door hem ontvangen.

De procureur-generaal van de republiek (PGR – Procuradoria-Geral...

Read moreUser avatar
Baiano
Articles: 0
Posts: 367
Joined: Tue Mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Zucht naar macht en geld is een verslaving

Post by Baiano » Tue Dec 17, 2019 19:06

Deze schurk "belooft" plots dat hij 380 miljoen zal terug bezorgen aan de overheidskoffers waaruit hij het geld stal. Ondertussen is zijn stad (Rio de Janeiro) virtueel failliet. De publieke gezondheidsdiensten liggen plat wegens gebrek aan centen en de daaropvolgende stakingen die nu al 8 dagen alles lam leggen.Je kan het de stakers niet eens kwalijk nemen. Het gerecht greep in, blokkeerde de rekeningen van de gemeente en eiste 300 miljoen op om de sociale organisaties te betalen van dat deel van de medische sector, opdat de arme bevolking weer zou onthaald en verzorgd worden. Guess what? Er stond maar 223 miljoen reais meer op die rekeningen.

Wil u nog meer? Burgemeester (en pastoor) Marcelo Crivella, eveneens een schurk, blokkeerde vandaag alle betalingen. Geen enkele ambtenaar of werknemer van de gemeente Rio de Janeiro zal zijn salaris krijgen, noch het achterstallige loon, noch het 2de deel van de 13de maand dat vandaag had moeten uitgekeerd worden. Er zal een mirakel moeten gebeuren, misschien kan de pastoor daar voor zorgen. Ondertussen lijden mensen op het trottoir voor een of ander publiek hospitaal omdat er niemand is om hen op te vangen en te verzorgen: zieken, ouderen, kleine kinderen.

266 jaren gevangenis kan nooit compenseren wat de ex-gouverneur roofde van zijn volk. En of dat allemaal nog niet genoeg is, werd vandaag ook een andere ex-gouverneur in de boeien geslagen, met name João Azevêdo (Paraíba), dit voor het wegsluizen van meer dan R$ 132 miljoen, geld dat bestemd was voor diensten in de sectoren onderwijs en gezondheid.

Er is echt wel wat mis met sommige Braziliaanse politici, op zijn minst.Post Reply