Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
Redactie
Articles: 1427
Posts: 1878
Joined: Tue Nov 14, 2017 16:18
Contact:

Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by Redactie » Tue Sep 08, 2020 18:32

Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula
by Redactie


Image
Bolsonaro was niet de enige die de nationale feestdag aangreep om de Brazilianen toe te spreken. Ook ex-president Lula deed dat via een video opname, te zien op de sociale media. Zijn woorden werden begeleid door wat sobere, soms zelfs sombere muziek, en duurde 23 minuten, flink wat meer dan die van Bolsonaro (iets meer dan 4 minuten). In zijn toespraak schoof Lula de schuld van de nu bijna...

Read moreborsjea
Articles: 0
Posts: 1287
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by borsjea » Tue Sep 08, 2020 20:19

In zijn toespraak schoof Lula de schuld van de nu bijna 130.000 doden als gevolg van de pandemie met het coronavirus op de rug van Bolsonaro
Niet van alle slachtoffers kunnen we de schuld op de rug van Bolsonaro schrijven, het mislukking van het social isolement is Bolsonaro grotendeels wel schuldig, de grafiek met doden heeft in Brazilië een compleet ander patroon dan in andere landen waar men na een sterke piek een sterke daling zag. Het mag duidelijk zijn dat een zeer belangrijk deel op de conto van Bolsonaro mag worden geschreven.

Lula zei dat het land een gezondheidscrisis beleeft
Een crisis is niet van de laatste 2 jaar, ook in het tijdperk van Lula en Dilma was de publieke zorg niet overal even best. Veel is afhankelijk van de staat en lokale overheid. Het corona virus heeft er wel voor gezorgd dat staten en lokale overheden enorme investeringen hebben gedaan, hopelijk blijven deze zaken instant. De landelijke overheid heeft enorm te kort geschoten op dat gebied, zeker na het vertrek van Luiz Henrique Mandetta.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2712
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by Progresso » Tue Sep 08, 2020 23:31

@borsjea je kan in het geval van een geografisch divers en extreem groot land als Brazilië niet gaan vergelijken met andere landen.

Wat je in Brazilië ziet is dat het virus via de vier hotspots, Manaus, Fortaleza, Rio en SP zich als een golf verder het land in heeft verspreid. Splits je Brazilië op in kleine stukken dan zie je dat het virus zich overal gelijk gedraagt.

Verder moet je rekening houden met enorme meetfouten. In het begin waren er te weinig testen, dus het aantal besmette personen was vele malen hoger. Nu heb je ruim voldoende testen en zal datgene wat je meet ook veel dichter bij de werkelijkheid liggen.

Verder meten die testen niet wat jij denkt dat er gemeten wordt. De PCR test meet in ieder geval geen actieve replicatie van het virus en het meet al helemaal niet of een positief getest persoon besmettelijk is voor anderen.

Dat Lula de schuld van het aantal doden in de schoenen van Bolsonaro probeert te schuiven en suggereert dat hij het beter had gedaan getuigt van stuitende arrogantie. Nagenoeg geen enkele leider is in staat geweest het virus uit te roeien binnen haar nationale grenzen. Links, recht, democratisch, autocratisch, kapitalistisch, communistisch, het maakt het virus helemaal niets uit.

Of lockdowns enig nut hebben gehad is nog helemaal niet bewezen. Het ophokken van de favelabewoners in de veel te kleine huisjes zou wel eens een averechts effect kunnen hebben gehad.

Een van de favelas van Fortaleza heeft een bevolkingsdichtheid van 15 m2 per persoon. Dat is inclusief de openbare ruimte. Het betekent dat de deelstaat regering (PT in dit geval) mensen heeft gedwongen om op een afstand van minder dan 1.5 meter van elkaar te verblijven in benauwde huisjes. De vraag is dan wie er echt een misdaad tegen de menselijkheid heeft gepleegd?

Er lopen nu diverse onderzoeken die het effect van de maatregelen aan het evalueren zijn. Het lijkt er op dat de lockdown weinig tot geen effect hebben gehad.Felix
Articles: 0
Posts: 2065
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by Felix » Tue Sep 08, 2020 23:42

Dat Lula de schuld van het aantal doden in de schoenen van Bolsonaro probeert te schuiven en suggereert dat hij het beter had gedaan getuigt van stuitende arrogantie.
Ik luister noch naar lula, noch naar bozo. Maar stuitend en schoftig vind en vond ik de hele houding van bolsonaro tegenover het coronavirus. lula had op zijn minst meer menselijkheid en compassie met de slachtoffers en hun gezinnen getoond (of dat nou gemeend was of niet) en meer leiderschap betoond.

President bozo is een aanfluiting, een karikatuur.borsjea
Articles: 0
Posts: 1287
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by borsjea » Wed Sep 09, 2020 00:52

Waar was de PT in de eerste maanden van de pandemie toen hoorde je ze ook niet. Geloof ook niet dat zij het beter hadden gedaan, denk eerder vd situatie geprofiteerd om hun eigen zakken te vullen. Het betreurd mij dat Bolso tot op heden geen enkele moeite heeft ondernomen om familie leden van slachtoffers te bezoeken of personeel wat in de gezondheidssector werkt een hart onder de riem te stekken. Op allerlei manieren doet hij voorkomen alsof het allemaal niets voorstelt, adviezen van deskundige aan de kant zet of zelfs deze mensen ontslaat. Wat mijn betreft geld zowel voor PT als Bolso #NucaMaisUser avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2712
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by Progresso » Wed Sep 09, 2020 01:47

Ze mogen wat mij betreft ook allebei van het toneel verdwijnen.

Maar ik zie zo gauw niet een andere presidentskandidaat. Het liefst eentje die enigszins door het midden gaat, een heldere en verdedigbare visie toont met betrekking tot Amazone en definitief een einde maakt aan de armoede. Iemand die dit land eens gaat besturen.Felix
Articles: 0
Posts: 2065
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: Nationale feestdag: de toespraak van Lula

Post by Felix » Wed Sep 09, 2020 04:59

Maar ik zie zo gauw niet een andere presidentskandidaat. Het liefst eentje die enigszins door het midden gaat, een heldere en verdedigbare visie toont met betrekking tot Amazone en definitief een einde maakt aan de armoede. Iemand die dit land eens gaat besturen.
Klopt, de oppositie is helemaal ondergesneeuwd.

Ik hoop soms nog dat bolsonaro zijn termijn niet afmaakt zodat Mourão aan het roer komt te staan. Die is op zijn minst een hoop diplomatieker en weet ook wat er in de wereld speelt, iets waar bolsonaro geen enkel idee van heeft. Mourão komt de laatste tijd weer iets meer naar buiten en praat ook vrij veel met de pers dikwijls ook om uitspraken van bolsonaro te vergoeilijken, net zoiets alsof hij over een dom en soms lastig kind spreekt dat je niet altijd serieus moet nemen, maar ook over internationale handel, Amazonië, enz. Hij geeft ook voordrachten over die onderwerpen.

Misschien wacht de oppositie ook wel op het einde van de pandemie maar als ze lula onderhand niet met echt pensioen sturen redden ze het weer niet.Post Reply