Page 1 of 1

Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Wed Sep 16, 2020 16:47
by Redactie
Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie
by Redactie


Image
In een video die president Bolsonaro gisteren verspreidde via de sociale media, reageerde hij heftig op de krantenkoppen van de dag en ontkende dat hij de pensioenen zou bevriezen en uitkeringen zou inkrimpen van arme en mindervaliden. Die informatie vertrok vanuit het ministerie van Economie.

De president zei dat wie dergelijke voorstellen doet – toegevend dat het iemand uit zijn...

Read more

Re: Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Thu Sep 17, 2020 13:38
by borsjea
Bezuinigingen moeten worden gezocht in de publieke sector. Het is algemeen bekend dat veel salarisen in die sector vele male hoger zijn dan in de private sector. Vele hebben ook een ziektekosten verzekering op kosten vd belastingbetaler schaf die ook af en geld naar de SUS. Stel lage limieten aan het decleratie gedrag van kamer en senaatsleden.

Re: Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Thu Sep 17, 2020 21:33
by quasimodo
Je kan ook de private sector meer belasting laten betalen en de informele sector laten afnemen door digitale betalingen.

Re: Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Fri Sep 18, 2020 00:09
by Progresso
@Quasimodo

De belastingdruk voor de private sector is belachelijk. Er is ooit eens een studie geweest dat als je als middelgrote onderneming daadwerkelijk alle belastingen zou moeten betalen je per definitie verlies zou maken.

Vandaar dat je bij alle middelgrote bedrijven van die enorme reclameborden van de overheid ziet staan dat de overheid het betreffende bedrijf een enorme belastingkorting heeft gegeven.

Naast de belachelijk hoge belastingen komt er ook nog eens de enorme administratieve last. Zelfs het kleinste bedrijf heeft al een administrator nodig. Dat is echt niet te doen.

Om de informele sector af te laten nemen hebben ze de zogenaamde MEI uitgevonden. Voor RS60 per maand bij de INSS verzekert en gelijk een groot aantal belastingen betaald.

Dat digitale betalen is wel leuk, maar het is niet de eerste keer dat ik bij een grootwinkel met een kar vol spullen heb moeten wachten omdat het systeem weer eens "fora do ar" was.

De overheidssector is gewoon belachelijk groot en volstrekt inefficiënt. Met het allergrootste gemak kun je 30% van de werknemers in die sector ontslaan zonder dat je er ook maar iets van gaat merken.

Neem als benchmark gewoon een land als Zwitserland of Singapur. Kijk hoeveel mensen je daar nodig hebt om het land te besturen en haar burgers te bedienen.

Re: Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Fri Sep 18, 2020 14:29
by borsjea
De partida novo plaatst regelmatig zaken die de mistanden vd Braziliaans publieke overheid laat zien.
Salarisen publieke vs particuliere sector.
Aantal publieke functionarisen ten opzichte van andere landen per 100.000 inwoners.
Aantal publieke bedrijven ten opzichte van andere landen.
Privatisering en bezuinigingen in de publieke sector zijn hard nodig bevriezen cq verlagen salarissen, schrappen toelagen.

Re: Brazilie Nieuws: Rode kaart voor ministerie van Economie

Posted: Fri Sep 18, 2020 16:32
by comulder
Is het nog steeds zo dat zij die bij de overheid werken na 25 jaar met pensioen kunnen?