Uber verliest rechtzaak in Brazilie

Plaats hier nieuwsberichten over Brazilie!
Post Reply
User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1707
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Uber verliest rechtzaak in Brazilie

Post by dorus » Tue Feb 14, 2017 23:56

Uber-chauffeurs werken nu als zzp'ers maar een Braziliaanse rechter oordeelt dat de chauffeurs als werknemer moeten worden behandeld, met alle voordelen die daarbij horen.
Uber gaat tegen de uitspraak in beroep, meldt Reuters.

De Braziliaanse arbeidsrechter oordeelde dat Uber één van zijn chauffeurs in Brazilië een compensatie van 30.000 Braziliaanse real (ruim 9.000 euro) moet betalen voor overuren, nachtdiensten, vakanties en onkosten als benzine.

De zaak schept een precedent waarop andere Braziliaanse Uber-chauffeurs het bedrijf zouden kunnen aanklagen. In verschillende andere landen ligt Uber ook al onder vuur door zijn constructie waarbij chauffeurs niet in dienst zijn, maar zelf bepalen wanneer en voor hoe lang zij passagiers vervoeren.

Uber haalt die werking van zijn dienst aan als verdediging. Volgens het bedrijf zijn chauffeurs nergens toe verplicht en mogen zij hun eigen uren indelen, ritten weigeren en voor concurrerende rittendiensten rijden.

In oktober 2016 oordeelde een Britse rechter ook al dat Uber-chauffeurs werknemers zijn. Ook tegen die uitspraak is Uber in beroep gegaan. In de VS schikte Uber onlangs nog voor 20 miljoen dollar met chauffeurs, die de dienst hadden aangeklaagd voor misleiding. Uber beloofde chauffeurs in de steden New York en San Francisco een fors hoger mediaan inkomen dan ze daadwerkelijk wisten te verdienen.

Door: NU.nl


Sinds 2001

User avatar
Salseros
Articles: 0
Posts: 2959
Joined: Sat Feb 24, 2007 01:00
Location: Dordrecht / Fortaleza

Re: Uber verliest rechtzaak in Brazilie

Post by Salseros » Tue Feb 28, 2017 19:08

Uber is wel ineens erg populair... vorige maand veel gebruik van gemaakt, scheelt de helft en vaak binnen 10 minuten een auto beschikbaar waar je ook bent. Zelfs in Icarai... in the middle if nowhere heel snel een auto voor je neus via de app...


New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

Xadrez
Articles: 0
Posts: 103
Joined: Sun Jan 27, 2008 23:32

Re: Uber verliest rechtzaak in Brazilie

Post by Xadrez » Tue Oct 24, 2017 19:15

Vorige maand in São Paulo veelvuldig gebruik gemaakt van Uber.
Vaak binnen vijf minuten een keurige auto met servicevriendelijke chauffeur.
En bovendien een fijn gesprek, een gratis flesje water en soms zelfs bonbons na het instappen.Post Reply