'Wild van Dieren', zaterdag 11 mei om 19.45 uur op VTM. Rio

Hier vindt je films, documentaires, concerten en radiozenders uit Brazilie!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 5093
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

'Wild van Dieren', zaterdag 11 mei om 19.45 uur op VTM. Rio

Bericht door quasimodo » vr mei 10, 2013 16:31

Staf Coppens met klein hartje naar Rio De Janeiro

vrijdag 10 mei 2013Vorige zaterdag zag dierenliefhebbend Vlaanderen hoe de enorme fascinatie voor wild life van Staf Coppens en zijn teamleden hen voor het eerst buiten de landsgrenzen leidde.

Ook in de elfde aflevering zoekt het 'Wild van Dieren'-team andere oorden op. Dit keer nemen Staf en zijn gepassioneerde dierenvrienden de kijker mee naar de wondere wereld van de exotische wilde dieren op het Zuid-Amerikaanse continent.

Ditmaal zijn het fotograaf-bioloog Frank en alternatieve safariman Koen die Staf meenemen. Dolenthousiast trekken de drie mannen naar het bruisende Rio de Janeiro in Brazilië: het walhalla van elke dierenliefhebber. In een ver verleden was deze miljoenenstad nog Atlantisch regenwoud. Vandaag doet het Wild van Dieren-team de test: Hoeveel jungle blijft er nog over in de dolle drukte van deze frivole stad? Staf is er al snel van overtuigd dat de wilde dieren in alle kleuren, maten en vormen er alleszins behoorlijk hun best doen.

Tot voor kort linkte Staf Rio de Janeiro niet eens aan wild life: 'Brazilië heb ik altijd gassocieerd met wilde dieren, maar Rio de Janeiro eigenlijk niet. En toch zijn wij er heen gegaan op zoek naar wild life, elk op onze eigen manier.' De weg die Staf in Rio bewandelt, is onder meer die richting de kaaimannen. Hij kreeg van Koen de opdracht om een close up te maken van deze gevaarlijke krokodil. Uiteraard neemt Staf zijn opdracht ernstig en dus waagt hij, weliswaar met een klein hartje, zijn kans.

Ondertussen leeft Koen zich uit op het beroemdste strand ter wereld: Copa Cabana. Tijdens zijn alternatieve safari vindt hij er naast de gekende zeester ook een zeekomkommer, een beestje dat ondanks zijn naam noch aan een dier, noch aan een komkommer doet denken…

Frank zoekt en vindt intussen wild dierenspektakel in insectenformaat in Rio. Het duurt echter niet lang vooraleer hij de drukke stad laat voor wat ze is. Hij wacht niet langer op zijn teamgenoten en reist al alleen verder naar het Amazonewoud. Het lijkt Franks natuurlijke habitat wel: 'De Amazone is voor mij de meest geliefkoosde plek op aarde. Nergens vind je zoveel verschillende diersoorten als hier.' Van de eindeloze hoeveelheid exotische dieren die er leven, brengt hij een selectie in beeld met zijn magische macrolens.

'Wild van Dieren', zaterdag 11 mei om 19.45 uur op VTM.

http://tv-visie.be/inhoud/belgie/staf-c ... iro_58780/
Laatst gewijzigd door quasimodo op za mei 18, 2013 13:59, 1 keer totaal gewijzigd.Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 5093
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: 'Wild van Dieren', zaterdag 11 mei om 19.45 uur op VTM.

Bericht door quasimodo » za mei 18, 2013 13:14

Vandaag zelfde tijd trekken ze het amazonegebied in.

Straks: Staf Coppens in de bres voor Brazilaans Regenwoud 18/05/2013

(vtm)Vorige week zagen we hoe Staf Coppens in Wild van Dieren met twee van zijn dierenliefhebbende teamgenoten naar het zuiderse Rio de Janeiro in Brazilië reisde voor de mooiste exotische verhalen van bizarre, schattige, maar ook ronduit gevaarlijke dieren.

Nu zaterdag zetten Staf en de twee dierenkenners Frank en Koen hun Zuid-Amerikaanse reistocht verder met nog meer spannende dierenavonturen. Fotograaf-bioloog Frank dompelt Staf en Koen er deze week onder in de onwaarschijnlijke dierenrijkdom van het Braziliaanse regenwoud.

Hoewel Staf er niet helemaal gerust in is, neemt Frank hem mee voor een onvergetelijke tocht door de jungle. In het woud staat hem onder meer een ontmoeting met een wurgslang en met de meest gevreesde gifslang van Zuid-Amerika te wachten, maar daar stoppen de confrontaties met gevaarlijke dieren niet. Staf komt ook oog in oog te staan met een tarantula en als een doorwinterde amazone-avonturier waagt hij zelfs een poging om te zwemmen tussen de piranha’s. De vele ontdekkingen op zijn pad doen hem inzien dat hij het mooie regenwoud misschien wel nooit meer zou verlaten als hij de begeleiding van een lokale inwoner niet had …

Ondertussen kiest alternatieve safariman Koen voor de iets minder gevaarlijke dieren. Hij gaat ze niet zoeken, maar wil ze naar hem toe lokken. Als een ware vlinderprins maakt hij een vlinder na om zo de blauwe morfo te lokken en met een zoet stoofpotje smeert hij zichzelf in om insecten tot wel heel dicht bij hem te brengen.

Nergens ter wereld leven meer diersoorten samen dan in het regenwoud in Mato Grosso. Frank was hier ooit natuurgids en kent het woud als zijn broekzak: “Dit gebied is een ware rijkdom aan ontelbaar veel fantastische diersoorten. Als je ervan overtuigd wil worden dat vieze beestjes toch mooi kunnen zijn, dan moet je naar hier komen”. Hij weet er de onmetelijke schoonheid te vinden, maar kent er ook de mogelijke gevaren. Terwijl hij zijn hart ophaalt, toont hij Staf en de kijker waarom we allemaal samen zouden moeten vechten voor dit uniek stuk natuur in de long van de wereld.


Wild van Dieren, vanavond om 19.45 op VTM.

http://www.showbizzsite.be/nieuws/detai ... Nid=210289Plaats reactie