Churrascaria aan `t plein Gilze

Ben je op zoek naar een Braziliaans restaurant of winkel in Nederland of Fortaleza en omstreken? Hier vindt je alle informatie!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4287
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Churrascaria aan `t plein Gilze

Bericht door quasimodo » za dec 20, 2014 17:38
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4287
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Churrascaria aan `t plein Gilze

Bericht door quasimodo » ma feb 09, 2015 23:50

Een Braziliaans feestje bij Churrascaria Braza Aan 't Plein in Gilze
Facebook Twitter Google+
Geplaatst op
05 februari 2015
Laatste update
05 februari, 07:00
Foto's 1
Bij Churrascaria Braza Aan 't Plein worden allerlei vleessoorten zorgvuldig geroosterd en daarna aan tafel geserveerd. Zoveel je maar lust.
Bij Churrascaria Braza Aan 't Plein worden allerlei vleessoorten zorgvuldig geroosterd en daarna aan tafel geserveerd. Zoveel je maar lust.
Sinds een klein jaar heeft Gilze iedere maand drie dagen zijn eigen Braziliaanse churrascaria. Het ene na het andere prachtstuk vlees verschijnt hier op je bord.
Het contrast had niet groter kunnen zijn. Vanuit de winterse kou stappen we Churrascaria Braza Aan 't Plein in Gilze binnen. Hier is het warm en behaaglijk en uit de boxen klinken de aanstekelijke tonen van de Braziliaanse samba. Gastheer en ober Pali Czifra, die zelf van Braziliaanse afkomst blijkt te zijn, laat ons zelf een plaatsje kiezen en dus nemen we plaats aan een tafeltje langs de muur met goed zicht op de enorme Braziliaanse grill links in het restaurant. Hierop wordt de hele avond vlees gegrild.

Terwijl mijn tafelgenoot een witte huiswijn bestelt, neem ik zelf een caipirinha. Bij Braziliaans eten hoort immers ook een Braziliaanse cocktail. Niet veel later staan beide drankjes op tafel. De huiswijn is zeer toegankelijk, met een fris zuurtje. De caipirinha is overduidelijk bereid met echte cachaça, een soort witte rum uit Brazilië. Een goed begin. Czifra legt ons uit dat hij en zijn collega de hele avond langs zullen komen met vleesspiezen waar ze aan tafel steeds een stukje voor ons af zullen snijden. Daarnaast is er in het midden van de zaal een buffet waar we naar hartelust van kunnen nemen. We willen met dat buffet beginnen. Naast Braziliaans stoofvlees, feijoada (Braziliaanse bonenschotel) en Braziliaanse rijst staan er ook diverse salades, pikante pepers in bechamelsaus, gegratineerde aardappels, brood met smeersels en nachochips. Het is lastig kiezen.

We besluiten om de eerste ronde vooral veel dingen te proeven, om dan later eventueel nog wat meer te halen. De nog open plek op ons bord wordt al snel opgevuld wanneer de ober met de eerste spies verschijnt. Hieraan zitten een stukje kip omwikkeld met spek en een gekruid Braziliaans worstje. We hebben dit amper op of de volgende spies komt al langs. Hieraan zit dit keer kip met pruimen. Een verrassende smaakcombi van kruidig vlees met een zoetje.

De rest van de avond is het een komen en gaan van spiezen, met daarop entrecote, ossenhaas, beenham, varkenslende, lam en als klapper de Braziliaanse picanha. Dit is het staartstuk van het rund en het meest malse stuk vlees van de avond. Op smaak gebracht met wat zout en medium gegaard is het een waar feestje in je mond. Aangevuld met een tweede ronde buffet is het alles bij elkaar een flinke maaltijd die vooral echte vleesliefhebbers zullen waarderen.

Tijdens de tweede ronde drinkt mijn tafelgenoot een Spaanse rode Crianza van wijnhuis Faustino Garcia. Ook deze wijn is toegankelijk en heeft niet te veel tannines. Ik neem zelf een glas vers geperst sinaasappelsap. Voordat Czifra opnieuw langskomt met een spies, draaien we het bierviltje naast ons bord van de groene naar de rode kant. Dit als teken dat we voldaan zijn wat vlees betreft. Een stukje ananas past er nog net bij, dus dat besluiten we niet af te slaan. Ook dit is op 300 graden gegaard in de grill en daardoor erg zacht en sappig.

Hoewel Czifra ons gerust van nog meer vlees had willen voorzien, vragen we toch maar om de rekening. Het is duidelijk dat hij zijn Braziliaanse roots in Gilze eer aandoet door het voortzetten van de Braziliaanse rodiziotraditie. In combinatie met swingende Braziliaanse muziek, goede cocktails en op sommige avonden zelfs Braziliaanse danseressen maakt hij er een waar feestje van. Een Braziliaans feestje wel te verstaan.

Oordeel: goed

Criteria:
Gerechten: ****
Bediening: ****
Entourage: ****
Huiswijn: ***
Prijs/ kwaliteit: ****

Rekening:
2x Braza diner 59,00
1 droge witte huiswijn 3,50
1 caipirinha 5,75
1 Faustino Garcia Crianza 4,50
1 verse jus d’ orange 3,75
Totaal 76,50

Churrascaria Braza Aan ‘t Plein, Steenakkerplein 2, Gilze, tel.: 0161451368, www.aantplein.nl. De churrascaria is één keer per maand op vrijdag, zaterdag en zondag. Zie de website voor de data.
http://www.bndestem.nl/extra/eten/een-b ... -1.4748240Plaats reactie