pão de queijo op de sunday market en pure markten Amsterdam

Ben je op zoek naar een Braziliaans restaurant of winkel in Nederland of Fortaleza en omstreken? Hier vindt je alle informatie!
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 3543
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

pão de queijo op de sunday market en pure markten Amsterdam

Bericht door quasimodo » ma jul 27, 2015 18:34

23
juli Interviews > Riso Brasil interviewt Brazilianen en Brazilofielen.
Fat Pao: Braziliaanse kaasbroodjes, maar dan anders
Geplaatst op donderdag, 23 juli, 2015 door Tanja Beek
Op de Sunday Market in Amsterdam kwam ik ze al eens tegen in de kraam van Fat Pao: pão de queijo, de bekende Braziliaanse kaasbolletjes, maar dan anders. Déze kaasbollen zijn groter, en ze hebben een topping. Riso Brasil is nieuwsgierig en interviewt bollenbakker Kelvin.

‘Mijn zus en zwager van Saporiti Wines (de achternaam van mijn zwager is Saporiti, wat ‘smakelijk’ betekent) stonden al vaker op markten met hun Italiaanse lekkernijen en wijn. Samen met mijn vriendin So Yie bezochten we ze vaak en dat was altijd gezellig. Het leek ons ook leuk om op markten te staan en iets lekkers te verkopen. Dat bleek niet zo makkelijk te zijn, want je moet een uniek produkt hebben om toegelaten te worden op de markt. We zaten thuis te bedenken wat er nog niet op de markten te vinden was, wat wij lekker vinden en wat goed om mee te werken is. Zo kwamen wij op het idee van pão de queijo. Dat is glutenvrij, wat ook veel mensen aanspreekt. We bakken ze ter plekke, in een muffinbakvorm. Als aparte twist doen we een topping op de pão de queijo, bijvoorbeeld zwarte peper, bieslook of bacon. Soms maken en verkopen we ook cheese cake.

So Yie en ik hebben geen kookachtergrond; alles wat we weten hebben we uit boeken en van internet geleerd. En van veel proberen leer je natuurlijk ook! Eten en koken/bakken zijn onze favoriete hobby’s. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te doen.Fat pao

Ik heb tien jaar bij een bank gewerkt en de laatste jaren als business analyst. Na een reorganisatie ben ik begin dit jaar eruit gestapt. Nu ben ik dus fulltime bezig om een nieuwe baan te zoeken. Wie weet vind ik iets in de food branch; dat lijkt mij in ieder geval erg leuk!

Maar ik ben ook in te huren als fotograaf. Ik heb bruiloften gefotografeerd en de laatste jaren vooral eten, ook voor restaurants. Mijn foto’s vind je op http://kelvin-wu.blogspot.nl, maar de laatste tijd gebruik ik Facebook en Instagram meer als een blog voor de fotografie.

De markten zijn vaak erg gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen; vaak met dezelfde interesses. Wat ook leuk is, is om eten te kunnen ruilen met andere deelnemers. Iedereen heeft een passie voor wat hij maakt en dat proef je. Ik kan iedereen aanraden nieuwe gerechten te proeven die je nog niet kent!

Toen wij een naam moesten bedenken, wilden we ons bedrijf eerst alleen Pao (brood) noemen. Maar omdat dat zo kort is, hebben we ‘Fat’ erbij gedaan, in de zin van ‘vet, lekker, yummy’. Dus nu heet ons bedrijf Fat Pao. Met Brazilië hebben we eigenlijk niet zo veel, behalve dat wij de Braziliaanse snacks erg lekker vinden. We hadden niet gedacht dat er zoveel Brazilianen in Amsterdam zouden wonen. Het is altijd spannend als een Braziliaanse klant onze broodjes komt proberen, want we hopen natuurlijk dat de pão de queijo authentiek smaakt. Tot nu toe is het altijd goed gegaan! Verder zijn onze klanten erg divers, ook omdat de markten door veel toeristen worden bezocht.

Wij staan vooral op de Pure Markten en de Sunday Market in Amsterdam, maar soms ook ergens anders; bijvoorbeeld op de kerstmarkt in Haarlem. En in augustus gaan we samen met Saporiti Wines naar het Gourmet Festival in Düsseldorf. Dat vindt plaats van 21 tot en met 23 augustus. Er worden 45.000 bezoekers verwacht!

Onze droom is om uiteindelijk een winkeltje te hebben waar je dagelijks de gezelligheid van de markten kunt ervaren en van onze lekkernijen kunt genieten. Dat is niet makkelijk, maar ik houd verschillende opties open.´
http://risobrasil.nl/fat-pao-braziliaan ... an-anders/Plaats reactie