Fortaleza-Amsterdam/Parijs

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 4448
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Fortaleza-Amsterdam/Parijs

Bericht door Progresso » di mei 11, 2021 21:34

Vanaf juni weer via Parijs. Eind van het jaar weer direct naar Amsterdam.

Met het tempo van vaccinaties aan beide kanten van de oceaan lijkt mij dat wel realistisch en veilig. Hopelijk gaat de KLM al eerder vliegen.

https://diariodonordeste.verdesmares.co ... gn=push_dnjoaninha
Artikels: 0
Berichten: 384
Lid geworden op: ma sep 25, 2017 20:48

Re: Fortaleza-Amsterdam/Parijs

Bericht door joaninha » wo mei 12, 2021 07:09

Ik heb een paar weken geleden geboekt. Voor juli. Helaas de heenweg via Parijs en SP. Maar de terugweg rechtstreeks Fortaleza-Parijs. Ik heb extra vakantiedagen ingepland voor de quarantaine bij terugkomst in NL. Toch wel prettig dat ik mijn reis kan wijzigen/annuleren bij KLM mocht de situatie niet verbeteren. En de prijs viel me ook nog mee toen ik het voucher gebruikte. Ik kreeg zelfs een nieuw voucher van 150€ omdat de reis goedkoper was dan de geannuleerde reis in januari.
Hopelijk is de situatie in juli verbeterd in Brazilië. Gelukkig heb ik mijn tweede prik AZ dan gehad. Hopelijk heeft dat ook nog invloed op de eventuele quarantaine bij terugkeer, maar daar ga ik niet vanuit.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 4448
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Fortaleza-Amsterdam/Parijs

Bericht door Progresso » do aug 26, 2021 22:09

Questionado pela reportagem, o diretor-geral afirmou que "ainda é cedo" para uma retomada de voos diretos de Fortaleza para Amsterdã. "Vamos começar com Paris para primeiro viabializar essa oferta. Ainda é cedo demais para essa segunda retomada".
https://diariodonordeste.verdesmares.co ... -1.3127978joaninha
Artikels: 0
Berichten: 384
Lid geworden op: ma sep 25, 2017 20:48

Re: Fortaleza-Amsterdam/Parijs

Bericht door joaninha » vr aug 27, 2021 21:25

Goed nieuws, hoewel het natuurlijk al eerder werd aangekondigd. In juli werd de rechtstreekse vlucht naar Parijs geannuleerd en moest ik via Rio. De omstandigheden zijn nu een stuk gunstiger. De vaccinatiegraad is al behoorlijk en het aantal nieuwe gevallen zakt gestaag. Bovendien als je naar Duitsland, Frankrijk, Spanje en ik dacht ook Portugal reist, voldoet een vaccinatiebewijs met door EMA goedgekeurde vaccins. Waardoor het reisverkeer nog meer op gang kan komen. Zolang dat nog niet voor Nederland geldt zal de KLM nog niet gaan vliegen denk ik.
Ook goed dat er nu concurrentie komt voor de TAP die een monopolie had op Fortaleza tijdens de pandemie en nog steeds veel hogere prijzen hanteert dan KLM/AF. Ook gaat AirEuropa weer vanaf Madrid vliegen op Fortaleza vanaf juni '22 .
Ik ga binnenkort weer boeken voor februari. Misschien vanaf een Duitse luchthaven via Parijs omdat ik dan geen test meer nodig heb vanaf Brazilië. En als je nu boekt kan ik de reis ook nog gratis omboeken wanneer de situatie toch weer verslechtert. Of verbetert zodat ik zonder test maar met vaccinatie bewijs naar Amsterdam kan vliegen.Plaats reactie