Met de metro naar Pinto Martins

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 34
Berichten: 4448
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Met de metro naar Pinto Martins

Bericht door Progresso » di nov 09, 2021 13:27

Er wordt druk gebouwd aan drie nieuwe stations van de metro. De metro gaat dan stoppen bij de terminals. Het is een aftakking van de lijn Parangaba-Mucuripe (Die stopt bij Iata hotel). Het is mij nog niet duidelijk of dat een directe verbinding wordt of dat je nog moet overstappen.


In ieder geval wordt hier een van de domste fouten in het metronetwerk, met dank aan de vakbond van taxichauffeurs, uit de weg geruimd.

https://www.seinfra.ce.gov.br/joaninha
Artikels: 0
Berichten: 384
Lid geworden op: ma sep 25, 2017 20:48

Re: Met de metro naar Pinto Martins

Bericht door joaninha » di nov 23, 2021 10:45

De aftakking naar de luchthaven heeft concretere vormen aangenomen. Zoals ik uit de plannen kan halen rijd de VLT (lightrail) straks vqn de luchthaven naar station Ramal aan de lijn Parangaba-Mucuripe. In mijn ogen zou het ook beter zijn geweest om dan in ieder geval door te rijden naar station Parangaba. Dat voorkomt 2 keer overstappen als je met de Zuidlijn wilt. Of er al gebouwd wordt weet ik niet wel zijn er diverse handtekeningen voor gezet.
"VLT Airport-aftakking versterkt het toeristische potentieel van Metrofor en breidt het metrosysteem uit. - Fortaleza Metro" https://www.metrofor.ce.gov.br/2021/11/ ... troviario/Plaats reactie