Geen Carnaval in Ceará

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Plaats reactie

borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3809
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door borsjea » vr jan 07, 2022 16:30

Een verstandige keuze, opvallend dat het op staatanivo gebeurt en dat in een verkiezings jaar. Heb de indruk dat veel gouverneurs nu minder plezierige beslissingen aan de burgemeesters over laat. Ook onder deze groep al velen die zeker het straat carnaval annuleren. De grote artiesten op dat gebied hadden al eerder aangegeven niet beschikbaar te zijn. Carnaval virtueel of met een beperkt publiek in een stadion met vaccinatie papoort en pcr test is nog te doen wel zou je dan ook deze eisen aan de repetities moeten stellen.Progresso
Artikels: 54
Berichten: 5936
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door Progresso » vr jan 07, 2022 17:37

borsjea schreef:
vr jan 07, 2022 16:30
Carnaval virtueel of met een beperkt publiek in een stadion met vaccinatie papoort en pcr test is nog te doen wel zou je dan ook deze eisen aan de repetities moeten stellen.
Het zijn momenteel de gevaccineerden die het virus doorgeven.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3809
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door borsjea » zo jan 09, 2022 18:04

Progresso schreef:
vr jan 07, 2022 17:37
Het zijn momenteel de gevaccineerden die het virus doorgeven.
Kan je een link naar een wetenschappelijke onderbouwing van dit punt plaatsen?
Op zich maakt het aantal besmetting of wie het overbrengen niet zo veel uit, wel die groep die met hun griepje een plek in het ziekenhuis in nemen. Vorige week maakte Boris Johnson bekend dat in de UK 91% vd ziekenhuis opnames met covid niet gevaccineerde betrof en gisteren was op de journaals hier te zien dan niet gevaccineerde bij een besmetting 11 keer meer kans heeft in een ziekenhuis te worden opgenomen dan een gevaccineerde.Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4026
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door quasimodo » zo jan 09, 2022 22:23

Als je kijkt naar wat er in het ziekenhuis ligt hebben die bijna allemaal de leeftijd dat ze geen carnaval meer vieren. Dus volgens mij maakt het niet zoveel uit of ze het van een gevaccineerd of ongevaccineerd (klein)kind krijgen.Progresso
Artikels: 54
Berichten: 5936
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door Progresso » zo jan 09, 2022 22:45

borsjea schreef:
zo jan 09, 2022 18:04
Kan je een link naar een wetenschappelijke onderbouwing van dit punt plaatsen?
Let op: Nog niet peer reviewed. (Dat heeft nl tijd nodig)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 21268278v1
Conclusions
To summarize, the study findings demonstrate that unvaccinated persons were more susceptible to infection by the SARS-CoV-2 Omicron variant, whereas booster-vaccinated individuals were less susceptible as compared to fully vaccinated individuals in Delta VOC-infected households. Furthermore, a lower susceptibility for booster-vaccinated individuals was detected among those living in families infected with the Omicron VOC. In addition, there was enhanced transmissibility from unvaccinated individuals and decreased transmissibility from booster-vaccinated individuals.

Moreover, unvaccinated, fully vaccinated, and booster-vaccinated people had a higher transmission rate in households infected with the Omicron VOC as compared to the Delta variant. When comparing the Omicron variant to the Delta variant, unvaccinated individuals had a 1.17 times higher SAR, whereas fully vaccinated and booster-vaccinated individuals had a 2.61 and 3.66 times higher SAR, respectfully. These observations provide strong evidence of immune evasion of the Omicron VOC.

The findings from the current study imply that booster immunization can lower Omicron VOC transmission in households. However, vaccination as an epidemic control strategy may falter due to the immunological evasiveness of the SARS-CoV-2 Omicron variant.
En dit is waar we dus allemaal bang voor waren:
These observations provide strong evidence of immune evasion of the Omicron VOC.
Dat kun je ook wel op je klompen aanvoelen komen. Als in bijvoorbeeld in Fortaleza 100% van de volwassen bevolking ingeent is en de ziekenhuizen lopen weer vol, dan kan het niet anders zijn dat het virus door juist de gevaccineerden wordt verspreid. Er zijn nagenoeg geen ongevaccineerden, Die paaar ongevaccineerden die er dan nog waren krijgen onherroepelijk Corona. Die groep had zich beter wel kunnen laten vaccineren omdat het risico op IC en dood juist in die groep weer wat groter is, maar dat zijn nog maar enkelen.

Vaccinaties voor volwassenen zijn bewezen effectief.

Nu de variant Omikron gewoon door iedereen kan worden verspreid hebben maatregelen als Coronapaspoorten dus logischerwijs ook geen enkel nut meer. Het geeft schijnzekerheid en lijkt eerder te zorgen dat gevaccinneerde mensen zich weer begeven op feestjes en restaurants en elkaar daar gewoon besmetten.

Deze is wel peer-reviewed. Het betreft het verschil tussen de Alpha en Delta variant bij Pfizer (en AZ).

https://www.medpagetoday.com/infectious ... cine/96523
Eyre's group noted that viral loads in vaccinated people with the Alpha variant were lower, but with Delta, viral loads were similar in vaccinated and unvaccinated individuals.

This "calls into question whether vaccination controls the spread of the Delta variant as effectively [...] and whether, with increased transmissibility, the maintained viral load after vaccination explains the rapid global spread of the Delta variant despite increasing vaccination coverage," the authors wrote.Progresso
Artikels: 54
Berichten: 5936
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: Geen Carnaval in Ceará

Bericht door Progresso » zo jan 09, 2022 23:28

quasimodo schreef:
zo jan 09, 2022 22:23
Als je kijkt naar wat er in het ziekenhuis ligt hebben die bijna allemaal de leeftijd dat ze geen carnaval meer vieren. Dus volgens mij maakt het niet zoveel uit of ze het van een gevaccineerd of ongevaccineerd (klein)kind krijgen.
Dan heb je niet veel van het Braziliaanse carnaval begrepen. Ik kan hier wel een videootje van het laatste carnaval voor idosos in het dorpje waar ik woon, maar dat vind ik een beetje te plat en te ordinair, hoewel menig jongere uit Nederland absoluut niet die conditionele en sensuele vaardigheden bezit die door mijn hoogbejaarde dorpsgenoten ten toon worden gespreid.

Ik vind de uitleg van professor Alfredeo Behrens leuker en leerzamer. Skip even door het propagandapraatje van Hans Mulder van de Nederlands-Braziliaanse Kamer van Koophandel (heeft niet met de KvK te maken overigens). Op minuut negen van het filmpje (krijg hem niet in het forum geplakt) zie je dat de fysieke deelname bij het carnaval pas stopt als het echt niet meer kan, en dat is dus zo'n beetje als je dood gaat. En dan kun je ook de reden zien dat het juist WEL heel veel uitmaakt of ze wel of niet het volgend jaar kunnen deelnemen.

https://masterclassbrazil.com/brazil-kn ... ian-way-2/Plaats reactie