Nieuwe forumbeheerder

Alles over Fortaleza en ruime omgeving
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2593
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Nieuwe forumbeheerder

Post by Progresso » Sat Sep 23, 2017 18:04

Nadat Rudolf had aangegeven te gaan stoppen met de beide fora heb ik hem benaderd om zijn werk voort te zetten. We zijn tot een akkoord gekomen en de komende weken zullen we de overdracht gaan regelen. Ik wil Rudolf, maar zeker ook de oude beheerder Salseros beide bedanken voor alle tijd, geld en energie die zij de afgelopen jaren in de beide fora hebben gestoken.

Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden dat er een virtuele plek was waar het mogelijk was om informatie over Brazilie en Fortaleza te kunnen uitwisselen. Uiteraard zie ik ook wel dat Twitter, Whatsapp en Facebook een zeer grote rol spelen en vele fora het hebben moeten opgeven. Echter, wat al deze mooie apps niet bieden is een censuur-, en advertentie vrije ruimte waar je redelijk anoniem of met een pseudoniem je verhaal kwijt kunt.

Ik heb met Rudolf al in het verleden wat gedachten uitgewisseld om weer wat leven in de brouwerij te brengen. Ik zit er bijvoorbeeld aan te denken om fortalezacorner onder te gaan brengen in het Brazilieforum. Wellicht dat de Nederlands sprekende gemeenschap in RIO of Sampo ook behoefte hebben aan een hoekje? Verder lijkt het me leuk om stukjes van bloggers te gaan plaatsen. Er zijn journalisten en geëmigreerde landgenoten die gewoon heel interessante dingen schrijven. Dat staat natuurlijk allemaal al ergens op het internet, maar als dat soort informatie op het Brazilieforum staat wordt het misschien door een breder publiek gelezen. Zo heb ik nog wel meer ideeën, maar ik realiseer me ook dat er veel tijd in gaat zitten om het goed te doen en er een interessante plek van te maken.

Ik ben erg benieuwd of jullie ideeën en suggesties hebben?User avatar
Ajax
Articles: 0
Posts: 342
Joined: Tue Jul 31, 2012 23:57

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Ajax » Sat Sep 23, 2017 18:43

First of all: gefeliciteerd Progresso! :D En mooi dat je het forum voortzet!

(en thanks Salseros voor alle tijd die jij er in hebt gestoken!)User avatar
jorry
Articles: 0
Posts: 239
Joined: Tue Dec 04, 2007 12:17
Contact:

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by jorry » Sat Sep 23, 2017 19:03

@Progresso

Top leuk, dat je het forum voortzet. :mrgreen:

Nu nog iemand die bar internacional overneemt en nieuw leven inblaast,
dan kan erweer gepokerd worden :wink:Felix
Articles: 0
Posts: 1948
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Felix » Sat Sep 23, 2017 21:38

Wat leuk en ook wel moedig! Vandaar dus dat je naam nu een rode kleur gekregen heeft!

Ideeën heb ik niet echt. Fora doen het de laatste jaren dikwijls minder.

Ik ieder geval zou ik niet snel van naam en Layout veranderen. Ik zou er hoogstens "Fortaleza Brazilië Forum" van maken of iets dergelijks. Ergens anders onderbrengen, over welk Braziliëforum heb je het en waar wordt meer gepost, hier of daar? Ergens anders onderbrengen is een risico.

Politiek gezien zijn het best wel spannende tijden hier en een forum kan dat wat toelichten en bediscussiëren, Je hebt te maken met criminele politici en corrupte rechters, en de laatste dagen roepen steeds meer mensen om een militaire interventie.

De president koopt een andere corruptiebeschuldiging weer van zich af en daarna moet er over de herziening van het sociale stelsel gestemd worden, iets waar de politici weer steeds minder voor voelen omdat de verkiezingen van 2018 er aan komen. Én dan heb je natuurlijk de verkiezingen van 2018 zelf. In principe genoeg stof voor het forum, maar dan wel met genoeg toelichting, dus geen 'welles nietes' beweging. Als er een beetje kwaliteit in komt kan het als consultatieplek dienen.

Er zijn ook andere onderwerpen die interessant kunnen zijn.

Ik vraag me ook wel eens af waar het Noordoosten gebleven is als trekpleister voor internationale toeristen. Hoe gaat het nu met de verkoop van onroerend goed aan dit soort consumenten en horecagelegenheden van landgenoten.
Ik dacht er nog toevallig nog aan hoe Rap precies op tijd wist te vertrekken.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2593
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Progresso » Sun Sep 24, 2017 13:28

@felix. Ik bedoel het oude Brazilieforum.nl. Ik zag dat er toevallig iemand weer wat had gepost. Volgens mij hebben we op fortalezacorner niet meer als 50 actieve bezoekers en hooguit iets van 10 mensen die regelmatig iets posten.

Ik ga er de komende weken, als ik weer terug ben in Brazilie is uitgebreid over nadenken wat wijsheid is.

Dat idee over politiek is wel leuk denk ik voor veel mensen. De informatie die in de Nederlandse pers doorsijpelt is erg beperkt en vaak het direct overgeschreven uit het partijprogramma van de PT. Ik denk dat er best wel veel mensen zijn die dat beter willen snappen. Niet alleen hoe het werkt, maar ook hoe al die belangen door elkaar lopen.

Jij en Fortalezahouses zijn mooie tegenpolen. Wat mij betreft mag de toon iets vriendelijker maar dat moet een ieder voor zich zelf weten. Van al die stukjes ben ik toch ook wel wat wijzer geworden.poentje
Articles: 0
Posts: 213
Joined: Sat Jan 19, 2008 12:38

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by poentje » Sun Sep 24, 2017 20:14

Salseros bedankt voor het beheren van deze forum.

Progresso ik ken je niet persoonlijk maar ik wens je veel succes in het beheren van deze forum.

Ik probeer op deze forum alles te lezen ook al zijn de teksten over de politiek wat lang

succes voor iedereen die zijn verhaal hier op dit forum kwijt wil.Xadrez
Articles: 0
Posts: 103
Joined: Sun Jan 27, 2008 23:32

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Xadrez » Tue Sep 26, 2017 01:04

Salseros,
Bedankt voor je noeste arbeid de afgelopen periode.
Je hebt iets moois geïmplementeerd waarvoor mijn grote dank!

Progresso,
Heel veel succes met het continueren van deze site!
Ik zal nadenken over nieuwe onderwerpen en je t.z.t. hierover berichten.
Omnia fit bona..

Had je graag nog even gesproken vandaag aan de BM met Bertje.
Die gelegenheid volgt ergens medio januari weer..

Abraço do XadrezUser avatar
Salseros
Articles: 0
Posts: 2959
Joined: Sat Feb 24, 2007 01:00
Location: Dordrecht / Fortaleza

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Salseros » Wed Oct 04, 2017 12:56

Dank allemaal voor de bedankjes!

Progresso, succes met het voortzetten van het forum!


New Generation Italo Disco Community: www.nextgenerationitalo.boards.net

User avatar
BrazilianPS
Articles: 0
Posts: 115
Joined: Sun Jul 08, 2012 11:34

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by BrazilianPS » Wed Oct 04, 2017 14:43

Salseros bedankt en Progresso succes.

Ik kijk nog wel wekelijks op het forum, maar log niet altijd in en verder ben ik niet (meer) actief in plaatsen van reacties. Na 14 jaar volop met Brazilië bezig te zijn geweest ivm dat mijn ex Cearense is ben ik laatste 1,5 jaar de relatiebreuk iets minder met Brazilië (lees: Fortaleza) beziggeweest en ben ook niet meer erna afgereisd. Natuurlijk blijf ik geinteresseerd in dit forum en al t andere dat Brazilië raakt en ben heel blij dat dit forum nog steeds bestaat en blijf bestaan. Bedankt hiervoor! :)borsjea
Articles: 0
Posts: 1106
Joined: Tue Jan 20, 2015 19:25
Location: Curitiba - PR

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by borsjea » Tue Oct 17, 2017 15:44

Vanaf 2000 ben ik acief op de diverse forums en prikborden van Brazilië, hier was ik altijd wel een lezer maar omdat ik verder geen binding had met Fortaleza pas zo´n twee jaar geleden ook een account aangemaakt. Tot een aantal jaren geleden ging ik nog meerdere keren per dag de diverse forums af, nu is het nog maar een enkele keer per maand, ook zijn er al diverse verdwenen. Nu kom ik de meeste uit die tijd tegen op een aantal facebook groepen. Nadeel van facebook vindt ik de leesbaarheid, vooral het na een aantal dagen nog terug kunnen vinden van een stukje tekst wat op een forum een stuk makkelijker is.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2593
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by Progresso » Tue Oct 17, 2017 21:18

@borsjea het hoogtepunt van de forums is wel voorbij. Dat komt met name omdat het heel moeilijk is om ze commercieel uit te baten. Wil je nu geld verdienen op internet dan ontkom je er niet aan om met Facebook, Instagram en Twitter aan de gang te gaan. Volgens mij was het Brazilie reisforum de laatste commerciële uitbater van een forum.

Ik zie de waarde van dit forum er vooral in dat het een veilige plek is waar je niet door allerlei advertenties wordt achtervolgt als je langs bent geweest. Een plek waar je ook gewoon anoniem kan deelnemen aan een discussie, alsmede een plek waar geen sprake is van censuur door moderators. De site gaat stapje bij stapje worden opgetuigd.

Ik heb 7 jaar geleden Facebook uitgeschakeld. Ik werd echt hor en dol van die onzin. Doordat ik de forums over heb genomen kreeg ik er ook een paar Facebook accounts bij en "moest" ik weer mijn account aanmelden. Ik zit net zoals vele andere Nederlanders in die Nederlandse groep en zie daar dezelfde vragen voorbijkomen als de afgelopen jaren op de diverse forums. Om heel eerlijk te zijn kan ik niet echt enthousiast worden van de antwoorden. Ik denk dat het tijd wordt voor een kennisbank op dit forum, maar daar heb ik wel wat vrijwillers voor nodig.René
Articles: 0
Posts: 870
Joined: Thu Mar 06, 2008 03:19
Location: Fortaleza, Brazilie
Contact:

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by René » Fri Oct 20, 2017 05:23

@Pro; "Jij (Felix) en Fortalezahouses zijn mooie tegenpolen. Wat mij betreft mag de toon iets vriendelijker maar dat moet een ieder voor zich zelf weten". Soms over de grens gaan en elkaar niet aardig benaderen, maakt het aantrekkelijker om te lezen. En Felix en ik hebben meerdere keren "in de prive" contact met elkaar gehad als een van ons (meestal ik) de grens overschreed om (meestal ik) sorry te zeggen.... Bewijs dat we het alletwee leuk vinden om tot het gaatje te discussieren en bewijs van onderling respect (behalve als ik Felix Flipje noem...).
Zit ik er naast Flipje?User avatar
dorus
Satehut-specialist
Articles: 0
Posts: 1707
Joined: Mon Sep 17, 2007 16:40
Location: Oisterwijk

Re: Nieuwe forumbeheerder

Post by dorus » Tue Oct 31, 2017 22:34

Heel veel succes !


Sinds 2001

Post Reply