PRAIA DO FUTURO: BRAZILIË IS ER NIET RIJP VOOR.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 5092
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

PRAIA DO FUTURO: BRAZILIË IS ER NIET RIJP VOOR.

Bericht door quasimodo » vr mei 23, 2014 19:05

De premiere van de film Praia do Futuro van cineast Karim Aïnouz (48, uit Fortaleza) in het circuit van de Braziliaanse bioscopen toont aan dat vele Brazilianen nog niet klaar zijn om homoseksualiteit als iets normaals te aanvaarden. De prent kende in bepaalde steden forse reacties van het publiek, nogal wat mensen verlieten de zaal na de eerste liefdesscenes tussen de hoofrolspelers. Een van hen is de acteur Wagner Moura, bekend als kapitein Nascimento van de films Tropa de Elite 1 en 2. Het uitgesproken mannelijke karakter van Nascimento staat in schril contrast met Donato die zijn brood verdient als redder op het strand “Praia do Futuro” in Fortaleza, deelstaat Ceará.

Praia do Futuro

Donato is een competente redder die al veel badgasten kon redden van een verdrinking. Op een dag verschijnen er twee toeristen die zich in zee wagen en op een bepaald moment dreigen te verdrinken. Donato slaagt er slechts in om een van de twee te redden, de Duitser Konrad (Clemens Schick). Beiden beginnen een relatie en Donato keert met zijn vriend mee naar Berlijn. Na een tijd begint het te knagen en Donato ziet zichzelf in een eerder delicate situatie: heimwee naar zijn broer en moeder, naar het leven in Fortaleza, zijn werk aldaar, dat allemaal samen met de onzekerheden die het samenleven met een vreemde in een vreemd land met zich meebrengen. Acht jaar later reist zijn broer Ayrton (Jesuíta Barbosa) hem achterna en confronteert Donato met zijn vertrek en met het feit dat hij niets meer van zich liet horen.

DonatoKonrad

Vorige zondag zouden minstens 40 mensen de zaal verlaten hebben in Niterói (Rio de Janeiro), dit nadat de eerste liefdescenes op het doek vertoond werden. Hetzelfde gebeurde in een andere bioscoop, in São Luiz (hoofdstad Maranhão). Aanwezige critici konden agressieve uitspraken noteren als “We zijn niet naar hier gekomen om een gay-film te zien!“.

KarimCineast Karim Aïnouz (foto) probeert de polemiek te minimaliseren maar geeft toch toe dat de reacties “de temperatuur kunnen meten van de homofobie van de Braziliaanse filmliefhebbers“. En verder: “Een film zien met veel schietpartijen, doden en geweld – verwijzend naar Tropa de Elite – is geen probleem. Een liefdesverhaal is dat wel? Waar hebben die mensen eigenlijk angst voor?“, aldus de filmer. Braziliaanse gay-bewegingen lieten zich in dezelfde zin uit over het onthaal van deze film en verwijten fundamentele religies ervan om de homofobie te stimuleren.

(Bericht aangepast door redactie. Film in het oorspronkelijke bericht was vewijderd door YouTube.http://link2brazil.com/2014/05/22/praia ... rijp-voor/Gebruikersavatar
Redactie
Artikels: 2008
Berichten: 2256
Lid geworden op: di nov 14, 2017 16:18
Contacteer:

PRAIA DO FUTURO: BRAZILIË IS ER NIET RIJP VOOR.

Bericht door Redactie » di apr 03, 2018 22:45

PRAIA DO FUTURO: BRAZILIË IS ER NIET RIJP VOOR.
door Redactie

De premiere van de film Praia do Futuro van cineast Karim Aïnouz (48, uit Fortaleza) in het circuit van de Braziliaanse bioscopen toont aan dat vele Brazilianen nog niet klaar zijn om homoseksualiteit als iets normaals te aanvaarden. De prent kende in bepaalde steden forse reacties van het publiek,...
Lees meer...Plaats reactie