Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Plaats reactie
crnib
Artikels: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: di jun 04, 2019 17:02
Locatie: https://adrianysus.com
Contacteer:

Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door crnib » wo jun 05, 2019 13:14

Hoi,

Wij zijn van plan om volgend jaar in de meivakantie naar Brazilië te gaan samen met kleine kinderen (leeftijd 4 jaar). Wat zijn eigenlijk de beste plekken die ook geschikt zijn voor kleine kinderen?Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Martinho » vr jun 07, 2019 21:26

Ik denk dat je zelf wel kan bedenken waar kinderen het liefst zijn, vooral als het warm is.

Daar zitten dan een aantal praktische problemen aan: de zee kan gevaarlijk zijn (stromingen, haaien) en als de kinderen (nog) niet kunnen zwemmen moet je er bovenop zitten dat ze in het ondiepe blijven.
Verder kan je eigenlijk ook niet te lang blijven. De straling is veel hoger in Brazilie dan in Nederland dus EN je moet blijven smeren EN je kan niet langer dan ca 1 uur in de zon blijven. De volwassenen vinden terrasjes in de schaduw vast wel leuk maar de kinderen kan je geen ijsjes blijven geven. Kijk wat dat betreft ook uit met ziektes: allen maar fabrieksijs dus.

De reis zelf kan ook bezwaarlijk zijn. Ga je ergens naar het NO dan is de pure vliegtijd een uur of 9, maar het kan ook veel langer zijn (naar Rio is het 12 uur) exclusief overstappen enz. Dat is een hel voor kinderen meestal. En voor de medereizigers :(
Waarom niet dichterbij? Dat scheelt ook weer in de CO2 voetafdruk. En veel goedkoper ook nog.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4955
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Progresso » za jun 08, 2019 14:29

Ik zou lekker een auto en een strandhuis in de omgeving Fortaleza huren. Van daaruit lekker een paar keer dagtripjes maken. De goede strandtenten hebben uitgebreide faciliteiten voor kinderen met speeltuin, zwembad en oppas.

Een dagje waterparadijs Beachpark, een weekendje naar de bergen in Guaramiranga, een dagje een buggytour etc.

Brazilië is erg kindvriendelijk. In de avond gewoon je kinderen mee nemen naar het restaurant. Geen mens die zich er aan stoort en ook de meeste restaurants, zeker de goede hebben een speelplaats met kinderopvang.

Het is 9 uur vliegen met KLM. Zorg voor een goede reisverzekering en de juiste vaccinaties. Zorg dat je een paar woorden Portugees kent. Geen mens sreekt namelijk Engels of Spaans, maar men is altijd bereid om je te helpen.

Laat je op het vliegveld even ophalen door een bekende en betrouwbare taxichauffeur. Mocht je zover zijn met je plannen dan geef ik wel even zijn contactgegevens.Gebruikersavatar
Ivan Bahia
Artikels: 0
Berichten: 151
Lid geworden op: za jul 21, 2018 16:19
Locatie: Salvador / Bahia
Contacteer:

Tips voor Brazilië met kleine kinderen / Bahia / Imbassai

Bericht door Ivan Bahia » ma jul 08, 2019 00:05

Bij ons hier in Bahia kan je ook wel terecht voor leuke kindvriendelijke stranden.

Een leuk voorbeeld is Imbassai (ongeveer 100km boven Salvador).
Een piepklein dorpje, netjes, veilig, geen vandalistische, drugastieke of andere toestanden die een dorp onrustig maken.
Je hebt een riviertje (zoet water) waar je kan in zwemmen dat door het dorpje loopt, er is heel wat ruimte in rustig water waar een grote kreek is aan bvb het resortJE Costa dos Coqueiros, te vinden via volgende site : https://www.resortcostadoscoqueiros.com.br/pt-br/
Wij hebben er zelf al verschillende keren verbleven en keren er met plezier terug.
Het is rustig, bijzonder kindvriendelijk (er zijn 8 kleine zwembadjes en 1 groter), je hebt een ontbijt EN avondbuffet à volonté om U tegen te zeggen en als je een beetje selectief uitkijkt qua periode (bvb via booking.com) dan kan je er soms belachelijke lage prijzen vinden (laatst waren we daar met zn tweeën voor 75€ per dag/nacht inclusief ontbijt en avondmaal).
Niet zo heel ver van het resort is een plek waar je regelmatig reuze-schildpadden vrij in open zee kan zien zwemmen (heerlijk onderwerp, zelfs voor de kleinsten) maar je kan nabij ook naar Praia do Forte eens een bezoek brengen, daar heb je het Projeto Tamar (het beschermingsproject van de schilpadden, waar je ze van dichtbij kunt zien, ook bijzonder kindvriendelijk ingericht, kijk maar eens op hun site https://www.tamar.org.br/
Je kan er trouwens ook haaien (in alle veiligheid ;-) van dichtbij bewonderen.
Vanuit Praia do Forte kan je ook aan walvis-toerisme doen (als je in het goede seizoen komt).
Als je wil kan ik wel voor vervoer zorgen van de luchthaven naar Imbassai.
Een alternatieve pousada in Imbassai (heel wat rustieker maar misschien minder comfortabel voor de kleinste, ook het avondeten heb je er niet ter plekke) is de Capitu, met een heel eigen opbouw, zie maar hier http://www.capituimbassai.com/
Je zit tegelijk ook relatief dicht bij Salvador (de oorspronkelijke hoofdstad van Brazilië sedert 1549) waar je even op daguitstap kunt, als je ook wat cultuur wilt meepikken.
Als je nog info zoekt uit 'mijn' streek laat je het maar weten.
Tropische groet uit Salvador da Bahia
Ivan Bahia


Je leeft maar één keer, maak er het beste van en ... geniet :D
Je kan ons steeds bereiken voor Bahia-informatie via onze site https://ivan-salvador-bahia-guide.com.br/

crnib
Artikels: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: di jun 04, 2019 17:02
Locatie: https://adrianysus.com
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door crnib » wo jul 17, 2019 11:54

^^ Top dat ziet er wel goed uit, zolang er maar een glijbaan en water is, dan doet dat al heel veel goed. Op zich het lange reizen is geen probleem, een tablet met tekenfilms doet wel veel goed, alleen het moet niet elke dag zijn, dat wil hen ook niet aandoen. Meer info is altijd welkom, dan heb ik iig genoeg tijd om mij te oriënteren voor volgend jaar.Ronaldo44
Artikels: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: zo nov 10, 2019 18:47
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Ronaldo44 » zo nov 10, 2019 18:50

Mijn ervaring is dat indien je goed voorbereid op pad gaat Brazilie prima te doen is met kinderen.
Zoals hierboven al getipt, probeer een beetje uit de hectiek van de steden te blijven en ga voor dachttripjes vanuit een rustige basisplek.

Heb meerdere keren fantastische vakanties beleeft met de kidsRonaldo44
Artikels: 0
Berichten: 2
Lid geworden op: zo nov 10, 2019 18:47
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Ronaldo44 » zo nov 10, 2019 18:53

Zoals hier ook vermeld. Brazilie is prima te doen met kinderen, zolang je een beetje uit de grote steden webblijft en je je beperk tot dagtripjes.
Met betrekking to de horror verhalen mbt stromingen en haaien, dit is wel erg overtrokken en op veel meerdere plekken het geval.Felix
Artikels: 0
Berichten: 3498
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Felix » ma nov 11, 2019 16:55

Ik zou dit soort reizen liever niet met kinderen doen.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Martinho » ma nov 11, 2019 20:17

Ik heb geen kinderen, maar ik zou het echt niet doen. Niet zozeer omdat het gevaarlijk is, dat is een bijkomend probleem, maar vooral omdat het geheel onnodig een zware wissel trekt op het geduld van de kinderen, de ouders en niet te vergeten de medepassagiers in het vliegtuig.
Alleen al je naar het NO gaat is de vliegreis nog goed te doen naar mijn mening, maar dan is het nog minimaal 7 uur stilzitten. En dan moet je daar ook blijven, wat reizen in Brazilie zijn vaak zeer grote afstanden, dat willen Nederlanders uit zo´n klein landje waar je na 200 km in een buitenland bent wel eens vergeten.
Ik zal het dan maar niet hebben over de CO2 footprint.

Natuurlijk zijn er mensen die je erg graag naar Brazilie willen lokken met mooie verhalen, en toegegeven, het klinkt en IS ook aantrekkelijk. Maar er zijn echt tal van prachtige zo niet veel interessanter reisbestemmingen in Europa, of zelfs in Nederland zelf. Het weer, ja, dat kan voor problemen zorgen, maar dat kan in Brazilie ook hoor. Ik ken daarover ook tal van verhalen. Indertijd zei ik dan: wat had je verwacht, in een regenwoud?

Brazilie blijft echt nog wel een tijdje bestaan. Als je er graag naar toe wilt, om kennis te nemen van het land en de cultuur, wacht dan liever tot de kinderen er aan toe zijn om daarvoor belangstelling te hebben en langdurig te reizen. Want kinderbadjes en dat soort dingen zijn er ook vlakbij huis.Gebruikersavatar
Ivan Bahia
Artikels: 0
Berichten: 151
Lid geworden op: za jul 21, 2018 16:19
Locatie: Salvador / Bahia
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Ivan Bahia » di nov 19, 2019 16:58

Brazilië is gekend als een kindvriendelijk land voor reizigers en niemand met (al dan niet jonge) kinderen zal dat ontkennen.

Ik ontmoet regelmatig gezinnen uit Europa en de VS met hele jonge peuters (vanaf zo'n 18 maanden) en het is goed dat die ondertussen ook leren wat lange reizen in houden (we leven tenslotte in de 21ste eeuw ;-) en ik hoor trouwens zelden van kinderen die daar echt problemen mee hebben.
De mensen die bij voorbaat weten dat hun kroost dit soort reizen niet aan kan die zullen hier niet op het forum komen kijken naar eventuele reis-informatie.
Het is trouwens bijzonder leerrijk voor de jongeren om met verschillende en nieuwe culturen in contact te komen en het blijft me steeds opnieuw verbazen hoe makkellijk de reizigertjes verbroederen met de jonge Braziliaantjes zonder dat ze van elkaar ook maar 1 woord begrijpen.

Het land waar wij wonen hier in Zuid Amerika hebben we gekozen omdat we er graag zijn (behalve die ene dan misschien ...) en het dus ook leuk vinden om onze ervaringen te delen.


Je leeft maar één keer, maak er het beste van en ... geniet :D
Je kan ons steeds bereiken voor Bahia-informatie via onze site https://ivan-salvador-bahia-guide.com.br/

Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Martinho » di nov 19, 2019 20:40

Ivan Bahia schreef:
di nov 19, 2019 16:58
Brazilië is gekend als een kindvriendelijk land voor reizigers en niemand met (al dan niet jonge) kinderen zal dat ontkennen.
Dat werd ook niet ontkend, alleen denk ik dat er vast veel meer landen zijn die "kindvriendelijk" zijn, wat dat dan ook moge zijn.
Ik ontmoet regelmatig gezinnen uit Europa en de VS met hele jonge peuters (vanaf zo'n 18 maanden) en het is goed dat die ondertussen ook leren wat lange reizen in houden (we leven tenslotte in de 21ste eeuw ;-) en ik hoor trouwens zelden van kinderen die daar echt problemen mee hebben.
Natuurlijk hoor je dat niet als je het niet wilt horen. Lange reizen in een vliegtuig van tegenwoordig houdt in dat iedereen, dus ook de kinderen, tussen de 9 en 12 uur in een stoeltje zit met heel weinig ruimte. Toen ik een paar maanden geleden naar de VS vloog zat er naast me een jong gezin met een baby, waarvoor geen stoel was gereserveerd. Dus zat de vrouw naast me de hete reis met dat kind op schoot. Gelukkig een heel rustig kindje, ik weet niet of er pillen aan te pas waren gekomen. Maar ik vroeg me wel af wat er zou gebeuren in geval van een noodsituatie, bijvoorbeeld de zuurstofmaskers waarvan er geen extra is. Vaak genoeg hoor je urenlang gekrijs en gehuil, maar daar mag je vast niks van zeggen als kinderloze die het verdomd om aan te nemen dat het lange reizen maken een noodzakelijkheid is, ook voor snoepreisjes. [/quote]
De mensen die bij voorbaat weten dat hun kroost dit soort reizen niet aan kan die zullen hier niet op het forum komen kijken naar eventuele reis-informatie.
Het is trouwens bijzonder leerrijk voor de jongeren om met verschillende en nieuwe culturen in contact te komen en het blijft me steeds opnieuw verbazen hoe makkellijk de reizigertjes verbroederen met de jonge Braziliaantjes zonder dat ze van elkaar ook maar 1 woord begrijpen.


Ja, dat is inderdaad verbazend, maar ze leren er echt verdomd weinig van hoor. Mijn punt was dat je ook verbazend makkelijk met andere culturen in contact kan komen dicht bij huis, daar hoef je niet voor naar Brazilie. Dat jij je brood er mee verdient begrijp ik heel goed, maar het is verder nergens voor nodig.Felix
Artikels: 0
Berichten: 3498
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Felix » di nov 19, 2019 21:34

Ik vind het ronduit egoïstisch om kinderen aan zo'n reis bloot te stellen.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4955
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Progresso » wo nov 20, 2019 00:45

Ik moest vroeger mee in een Volkswagen Kever naar Zwitserland. Die reis duurde destijds veel langer als het vluchtje van 9 uur in een comfortabel vliegtuig naar Fortaleza.

En ik kan mij ook niet voorstellen dat ik veel beenruimte had. Er moest natuurlijk wel bagage voor 4 personen mee.

Kan ik het me nog herinneren? Nee. Heeft het mijn leven beïnvloed? Moeilijk te zeggen. Ik rij nog steeds VW, heb tien jaar in Zwitserland mogen wonen en werken en vind het zelf een van de best georganiseerde landen.

Zelf heb ik destijds met mijn zeer jonge kinderen veel dwars door Brazilië gereisd en nog altijd dankbaar dat ze hierdoor een band met hun oma, ooms en tantes en neven en nichten hebben kunnen opbouwen.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Martinho » wo nov 20, 2019 04:25

Persoonlijk vindt ik vliegtuigen allesbehalve comfortabel, maar goed.
Bij langere autoreizen kan je zo af en toe stoppen, even relaxen en rustig wat eten of drinken, zonder dat alles op de grond valt omdat dat opklaptafeltje te klein is en niet erg stabiel als de voor je zittende passagier zijn stoel telkens wenst te verstellen.
Nog afgezien van de soms rampzalige zaken die op vliegvelden gebeuren, zoals eindeloos wachten, onvriendelijke behandeling door personeel en/of immigratiebeambten, verdwaald raken in eindeloze gangen of platgedrukt in overvolle bussen of treinen. Vooral leuk als dat gebeurt na een nachtvlucht waarin je niet kon slapen.

Ieder zijn meug natuurlijk. Maar als je op een zonvakantie gaat met vooruit, voor de cultuur een paar excursies, maar met als belangrijkste eis de kindvriendelijkheid zou ik toch echt niet in de eerste plaats aan Brazilie denken. Als je op familiebezoek gaat oid is het wat anders, maar dat werd niet gevraagd.comulder
Artikels: 0
Berichten: 483
Lid geworden op: do jul 30, 2009 13:52

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door comulder » wo nov 20, 2019 15:38

Ongeacht de reacties van sommigen hier die blijkbaar niet zo veel met kinderen hebben, reizen met kinderen naar en in Brazilië is heel goed te doen. Doe het al jaren en heb nog nooit problemen gehad. Of het moet zijn bij het uitreizen uit Brazilië. Dan komt de Br. bureaucratie in al zijn facetten om de hoek kijken. Sinds een aantal jaren reizen wij dan ook niet meer met Br. maar met NL paspoort. Geen gemekker meer van de PF over documenten die de kinderen wel of niet moeten hebben.
Voor wat betreft vliegen, mijn kinderen slapen iig de terugweg driekwart van de reis. Voor de rest wat films meepakken.
Trouwens, in Brazilie reizen we ook nog wel eens met de bus. Soms reizen van 8 tot 12 uur. Mijn kinderen malen daar niet om. Kwestie van gewenning.Gebruikersavatar
Ivan Bahia
Artikels: 0
Berichten: 151
Lid geworden op: za jul 21, 2018 16:19
Locatie: Salvador / Bahia
Contacteer:

TIP : KINDERZITJES voor de AUTO verplicht

Bericht door Ivan Bahia » wo nov 20, 2019 20:08

Toch even een belangrijke tip voor de opener (CRNIB) van deze post :

Als je in Brazilië zou willen rondreizen met een (huur)auto is het gebruik van kinderzitjes verplicht !
Dus als je 1 hebt voor je eigen zoon/dochter dan is het zeker het overwegen waard om die mee te nemen.
Maak je niet druk om de ISOFIX standaard, die is trouwens nog maar sedert kort officiëel toegelaten (jawel niet verplicht, daar hebben ze hier hun eigen normen voor).
Je kan er ook eentje huren (niet zo makkelijk te vinden maar het bestaat) of, je kan bvb ook informeren bij de maatschappij die je auto verhuurt of kunt er hier eentje kopen (prijzen variëren hier tussen de 100 à 200€).

Dan nog even inpikken op de reacties van voorgaande posters (en het valt idd op dat mensen zonder kinderen ...)
comulder schreef:
wo nov 20, 2019 15:38
Ongeacht de reacties van sommigen hier die blijkbaar niet zo veel met kinderen hebben ...
Ach ja, we kennen hem, als het maar enigszins negatief kan, en gezien de vele terechtwijzingen doet ie het nu zo omfloerst mogelijk :lol:

comulder schreef:
wo nov 20, 2019 15:38
Reizen met kinderen naar en in Brazilië is heel goed te doen. Doe het al jaren en heb nog nooit problemen gehad.
...
Voor wat betreft vliegen, mijn kinderen slapen iig de terugweg driekwart van de reis. Voor de rest wat films meepakken.
Trouwens, in Brazilie reizen we ook nog wel eens met de bus. Soms reizen van 8 tot 12 uur. Mijn kinderen malen daar niet om. Kwestie van gewenning.
Dit soort reizen is duidelijk een manier om je kroost te leren linken met de wereld en andere culturen, is niks fout mee in tegendeel zou ik zeggen.

En voor de lange vliegreizen bestaan genoeg appjes en films om op smartphones en tablets te steken en je kroost rustig te houden, en zijn de jongeren uit de 21ste eeuw daar nu net niet super dol op ?

Nogmaals, diegenen met 'vliegangst' en andere alle mogelijke excuusjes om CRNIB (die de post opende) te ontmoedigen om deze reis te ondernemen, zijn er aan voor hun moeite, die persoon heeft zijn keuze al gemaakt en hij zoekt nu echt praktische info (ipv. redenen om niet te komen :D )


Je leeft maar één keer, maak er het beste van en ... geniet :D
Je kan ons steeds bereiken voor Bahia-informatie via onze site https://ivan-salvador-bahia-guide.com.br/

Felix
Artikels: 0
Berichten: 3498
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Felix » wo nov 20, 2019 21:04

Ik blijf toeristische reizen met kinderen naar verre bestemmingen een vorm van egoïsme vinden.

Wat het kinderzitje betreft, had bozo de regels die het kinderzitje verplichtten juist niet onlangs opgeheven?comulder
Artikels: 0
Berichten: 483
Lid geworden op: do jul 30, 2009 13:52

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door comulder » do nov 21, 2019 10:02

comulder schreef:
wo nov 20, 2019 15:38
Ongeacht de reacties van sommigen hier die blijkbaar niet zo veel met kinderen hebben ...
Ach ja, we kennen hem, als het maar enigszins negatief kan, en gezien de vele terechtwijzingen doet ie het nu zo omfloerst mogelijk :lol:

Ik ging er wellicht iets te snel van uit dat een aantal hier bewust kinderloos is
Felix schreef:
wo nov 20, 2019 21:04
e vinden.
Felix schreef:
wo nov 20, 2019 21:04
Ik blijf toeristische reizen met kinderen naar verre bestemmingen een vorm van egoïsme vinden.

Uiteraard mag je dat vinden, ik vraag altijd aan mijn kinderen (geen peuters, kleuters meer) wat ze willen. Geloof me, ze willen heel graag naar de familie in Brazilië. Mocht je bedoelen dat "gesleep" met baby's, peuters of kleuters dan kan ik een heel eind met je meegaan.Gebruikersavatar
Ivan Bahia
Artikels: 0
Berichten: 151
Lid geworden op: za jul 21, 2018 16:19
Locatie: Salvador / Bahia
Contacteer:

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Ivan Bahia » do nov 21, 2019 13:35

Felix schreef:
wo nov 20, 2019 21:04
Wat het kinderzitje betreft, had bozo de regels die het kinderzitje verplichtten juist niet onlangs opgeheven?
Felix, da's een goeie voorzet om verder op in te gaan en ook tegelijk mijn positie van hierboven te herzien ivm de 'verplichting'.
Bedankt voor de tip.

Enerzijds, ik vind (voorlopig) niks over het feit dat het wetsvoorstel - van onzen Bozo om de boete (momenteel 293,47R$, volgens resolutie 277 van de CONTRAN 2008) vervangen door een 'waarschuwing' bij het niet gebruiken van aangepaste kinderzitjes - effectief ook aanvaard is.

Bij wat nader onderzoek blijkt het dus ook NIET VERPLICHT om in een HUURWAGEN een kinderzitje te gebruiken.
Taxis en ubers zouden eveneens vrijgesteld zijn.
Terzake een artikel van de DETRAN : https://ultimosegundo.ig.com.br/brasil/ ... plica.html

Tegenstrijdige regelneverij dus (zoals gewoonlijk)

Ik zou het persoonlijk nooit zien zitten om zeer jonge kinderen in de wagen mee te nemen zonder degelijke en veilige kinderzitjes want ik vind dat totaal onverantwoord en er bestaat voldoende onderzoek terzake ivm de fatale gevaren. Maar goed dat gaat volgens het geweten van elke ouder. Als er mensen zijn (zelfs den Bozo blijkbaar) die het niet nodig vinden ... tja, kan je niks tegen in brengen.


Je leeft maar één keer, maak er het beste van en ... geniet :D
Je kan ons steeds bereiken voor Bahia-informatie via onze site https://ivan-salvador-bahia-guide.com.br/

Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Tips voor reizen in Brazilië met kleine kinderen

Bericht door Martinho » do nov 21, 2019 17:13

Ik denk dat het beter is dat op de man spelen maar achterwege te laten. Ruziezoeken kan ik ook, maar dat vind onze moderator vast niet leuk.Plaats reactie