Mulheres do Brasil zingen 18 juni in Casa Munganga Amsterdam

Uitgaanstips in Nederland of Fortaleza en omstreken post je hier!
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 3713
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Mulheres do Brasil zingen 18 juni in Casa Munganga Amsterdam

Bericht door quasimodo » di jun 16, 2015 19:33

Mulheres do Brasil zingen 18 juni in Casa Munganga Amsterdam

De Braziliaanse zanggroep Mulheres do Brasil is voortgekomen uit het gemis van samen zijn, samen muziek maken, samen zingen. In Brazilië is het heel gewoon om bij een concert de toeschouwers elk nummer mee te horen zingen. Het is gewoon om thuis te zingen met familie, om samen muziek te maken en te zingen op een feestje met je vrienden. Dit samen zingen maakt deel uit van de Braziliaanse cultuur en identiteit. Zo is de groep dus ook begonnen.

De groep bestaat uit acht zangeressen met koorervaring, of met ervaring met optreden in cafés, maar ook er zijn enkele zonder enige specifieke zangervaring. De groep bestaat uit Carlota Granja, Cissa Fonseca, Flavia Costa, Elaine Morais, Maria Gomes, Marina Sawaya, Paula Deiró en Shanti Luz. Ze hebben het geluk gehad dat de singer-songwriter Ceumar hetzelfde gemis voelde en hen wilde begeleiden. En sinds 2014 zijn zij versterkt met de Nederlandse zangeres, componist en zangcoach, met een Braziliaans hart, Marian Dorothé Hoiting. Het repertoire is samengesteld uit Braziliaanse volksmuziek, gekozen uit de vele soorten en ritmes uit Brazilië. Het zijn populaire, bekende liedjes van Braziliaanse componisten, zoals Mãe Menininha, Suite dos Pescadores, Sinhá Pureza en É d’Oxum die het publiek uitnodigen om mee te zingen.

Op 18 juni geven de Mulheres do Brasil een concert in Casa Munganga. Kijk op de site voor alle info.http://risobrasil.nl/mulheres-do-brasil ... amsterdam/Plaats reactie