onderwijsmissie Jet Bussemaker 10-15 augustus Rio São Paulo.

Uitgaanstips in Nederland of Fortaleza en omstreken post je hier!
Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 4019
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

onderwijsmissie Jet Bussemaker 10-15 augustus Rio São Paulo.

Bericht door quasimodo » vr aug 07, 2015 15:30

MINISTER BUSSEMAKER BEZOEKT BRAZILIË IN TEKEN VAN BEROEPSONDERWIJS - 06 augustus '15
Normal_bussemaker__jet__foto__lachen__minister_van_onderwijs
Brazilië biedt grote kansen voor het Nederlandse onderwijs- en cultuurveld. Met dat oogmerk reist minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 10 tot 15 augustus naar Brazilië. In de steden Rio de Janeiro en São Paulo staat het bezoek vooral in het teken van versterking van de internationale culturele samenwerking tussen Brazilië en Nederland. Daarnaast vormt verdere internationale samenwerking op het gebied van onderwijs een belangrijk element van het bezoek. Dat meldt de Rijksoverheid.
Ook bezoekt minister Bussemaker WorldSkills, de grootse internationale beroepenwedstrijd die voor het eerst in Zuid-Amerika wordt gehouden. Vanuit Nederland dingen daar 35 mbo-studenten mee voor de titel 'beste vakman / vakvrouw van de wereld'. De bewindsvrouw spreekt tijdens het World Skills congres samen met collega-onderwijsministers over de toekomstige kansen en uitdagingen voor het middelbaar beroepsonderwijs. In São Paulo verricht de bewindsvrouw de opening van een Nederlands filmfestival.

Verder bezoekt Bussemaker een jongerenproject in één van de sociaal zwakkere wijken in Rio de Janeiro. Hier krijgen de kinderen en jongeren door middel van cultuureducatie en sport structuur in hun leven aangeboden. Bussemaker spreekt daar met de toegewijde leerkrachten en kinderen over de invloed van sport en cultuur op het leven in deze wijken. Aansluitend opent de Onderwijsminister het seminar Brazil-Netherlands Exchange on Managing Public Cultural Spaces. Tijdens dit seminar staat kennisuitwisselingen en samenwerking tussen Nederland en Brazilië op het gebied van cultureel management en musea management centraal.

Op vrijdagochtend 14 augustus neemt minister Bussemaker samen met haar internationale onderwijscollega's deel aan een World Skills conferentie over de kansen van het beroepsonderwijs. Tijdens de conferentie wordt met elkaar gesproken over het potentieel van het beroepsonderwijs, ook in het licht van het tegengaan van jeugdwerkloosheid. Er worden goede voorbeelden en ervaringen uitgewisseld en verdere samenwerkingsmogelijkheden besproken.

© Nationale Onderwijsgids

http://www.nationaleonderwijsgids.nl/mb ... rwijs.htmlPlaats reactie