Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Artikels: 1610
Berichten: 1850
Lid geworden op: di nov 14, 2017 16:18
Contacteer:

Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door Redactie » vr jul 15, 2022 21:45

Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit
by Redactie


Afbeelding
De moord van vorig weekend van een Lula-aanhanger door een bolsonarist in Foz de Iguaçu – Paraná toont de groei aan van het gebrek aan tolerantie in Brazilië.

De aanstaande verkiezingen van oktober, zonder enige twijfel de meest gepolariseerde sinds de herinvoering van de democratie in de jaren tachtig, vormen alvast aanleiding tot de versteviging van de veiligheid van de campagnevoerders....

Read moreGebruikersavatar
Baiano
Artikels: 0
Berichten: 453
Lid geworden op: di mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door Baiano » vr jul 15, 2022 23:02

Het besluit van de politie om de moord in Foz de Iguaçu niet te classificeren als een politieke moord doet weer een hele discussie oplaaien van welles nietes. Als het louter om een banale ruzie ging, zou de zaak gewoon wegzinken in zoveel vergelijkbare incidenten. Een politieman doodde vanochtend 8 leden van zijn eigen familie en pleegde daarna zelfmoord, eveneens in Paraná. Motief: hij kon er niet tegen dat zijn vrouw hem niet meer wilde. De zaak krijgt minder aandacht in de grote kranten dan de moord op Marcelo Arruda, de Lula aanhanger die omkwam door de kogels van een bolsonarist. Die affaire is politiek gekleurd en wat de politie ook moge verklaren, dat kan niet meer omgekeerd worden. Hopelijk komen er niet meer van dit soort incidenten. Maar ik vrees er wel voor.Felix
Artikels: 0
Berichten: 2743
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door Felix » za jul 16, 2022 14:51

Een politieman doodde vanochtend 8 leden van zijn eigen familie en pleegde daarna zelfmoord, eveneens in Paraná. Motief: hij kon er niet tegen dat zijn vrouw hem niet meer wilde. De zaak krijgt minder aandacht in de grote kranten dan de moord op Marcelo Arruda, de Lula aanhanger die omkwam door de kogels van een bolsonarist.

Bovenstaande affaire krijgt veel aandacht, maar minder omdat het een meer geïsoleerd geval is alhoewel gewapende incidenten met politieagenten in de privésfeer ook al niet helemaal zeldzaam zijn.

Het oppeppen en stimuleren van geweld door bolsonaro is zorgwekkend voor een groot aantal Brazilianen.
https://istoe.com.br/escalada-contra-a-democracia/Gebruikersavatar
Baiano
Artikels: 0
Berichten: 453
Lid geworden op: di mar 20, 2018 22:48

Re: Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door Baiano » za jul 16, 2022 15:05

Felix schreef:
za jul 16, 2022 14:51
Het oppeppen en stimuleren van geweld door bolsonaro is zorgwekkend voor een groot aantal Brazilianen.
Dat is correct. Trouwens, ik zou het lijstje van de incidenten die opgesomd worden in bovenstaand stukje, nog aanvullen met de moord op de activist Bruno Pereira en journalist Dom Phillips in Amazonas. Politiek geweld? Niet rechtstreeks, maar de regering Bolsonaro is rechtstreeks verantwoordelijk voor de toename van de ontbossing omdat ze het controle orgaan Ibama gewoon de middelen ontnam om die controle uit te voeren, door hun beleid tegenover de inheemse bevolking die daar al veel langer is dan Bolsonaro en zijn troepen, door de oogluikende toelating van illegale activiteiten van goudzoekers en ander tuig dat er vissen uit het water halen waar dat niet mag, drugs smokkelen, kortom gewoon hun voeten vegen aan het milieu en de wetten van het land. Pereira en Phillips werden hier het slachtoffer van. De daders werden opgepakt maar het is nog steeds onduidelijk of ze op eigen houtje handelden of niet. De enige uitspraak van Bolsonaro die onthouden werd: Tja die mannen namen het risico om een gevaarlijk gebied te betreden.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 2309
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door borsjea » za jul 16, 2022 18:18

Baiano schreef:
vr jul 15, 2022 23:02
Een politieman doodde vanochtend 8 leden van zijn eigen familie en pleegde daarna zelfmoord, eveneens in Paraná. Motief: hij kon er niet tegen dat zijn vrouw hem niet meer wilde. De zaak krijgt minder aandacht in de grote kranten dan de moord op Marcelo Arruda, de Lula aanhanger die omkwam door de kogels van een bolsonarist. Die affaire is politiek gekleurd en wat de politie ook moge verklaren, dat kan niet meer omgekeerd worden. Hopelijk komen er niet meer van dit soort incidenten. Maar ik vrees er wel voor.
Deze zaak was nog nieuw maar ik zie daar ook een hele hoop andacht over. Woon zelfs in Parana en kijk ook de regionale nieuws uitzendingen en zie dat vrijwel alle raportage´s zijn overgenomen door het landelijke nieuws.

Opvallend dat het we in een korte tijd zijn dat mensen die beroepshalve een wapen dragen in hun vrije tijd mensen van hun leven beroven, een paar maanden terug hier ook zo´n zaak waar een dronken PF in een snackbar waar hij van wegen zijn wangedrag was uitgezet het vuur openende op de klantenkring en dode en gewonden op eiste. Mag duidelijk zijn dat er beroepshalve bij deze instaties ook het een en ander niet deugt. Mischien moet je je afvragen of het wel zo verantwoord is dat deze figuren in hun vrije tijd hun wapen mogen dragen en het niet veel beter is dat men na het werk hun wapen in een kluisje opbergen.
Wat zal de toekomst ons brengen nu velen met nauwelijks een training en screening een wapen kunnen aanschaffen en dragen terwijl de invoering van wapens bij de guarda Municipal pas kon na een zware training.Felix
Artikels: 0
Berichten: 2743
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Brazilie Nieuws: Gebrek aan tolerantie groeit

Bericht door Felix » za jul 16, 2022 19:00

Mischien moet je je afvragen of het wel zo verantwoord is dat deze figuren in hun vrije tijd hun wapen mogen dragen en het niet veel beter is dat men na het werk hun wapen in een kluisje opbergen.

Politiemedewerkers hebben het recht verkregen om een wapen te dragen omdat zij ook in hun vrije tijd doelwit van misdadigers zijn. Vaak wonen zij in stadsdelen waar de misdaad de baas is.

Helaas zien we echter maar al te vaak dat de politie zelf deel uitmaakt van de misdaad zoals bv. van de milities in de favela's van Rio de Janeiro die grotendeels uit politiemensen, al of niet in actieve dienst bestaan. De familie bolsonaro onderhoudt (onderhield?) nauwe banden met deze milities.Plaats reactie