Geen fiscaal probleem volgens Gleisi Hofman van de PT

Plaats reactie
Progresso
Berichten: 7819
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Geen fiscaal probleem volgens Gleisi Hofman van de PT

Bericht door Progresso »

Nou, dat is goed om te weten want als ik de berichten van @Borsjea lees dan is er juist wel een heel groot fiscaal probleem. Een nalatenschap van Bolsonaro zou dat dan zijn. Geen enkele economische data is beschikbaar om die bewering te staven. Maar nu zegt de belangrijkste vrouw van de PT zelf. Er is geen enkel fiscaal probleem.

https://twitter.com/CNNBrBusiness/statu ... eWBAQ&s=19

Natuurlijk is dat probleem er wel, maar het heeft helemaal niets te maken met Bolsonaro. Die heeft de zaak keurig netjes nagelaten. De begroting op orde, record belastinginkomsten, inflatie beteugeld en twee jaar een flink groeiende economie waar de werkloosheid op het laagste niveau van vele jaren zit.

Het probleem zit erin dat de markt weinig vertrouwen heeft in de kletspraatjes van Lula en het uitblijven van een economisch plan.

Dat vertrouwen gaat bijna letterlijk te paard en in nog geen drie maanden tijd is het sentiment volledig omgeslagen.

Daardoor kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Meer werkloosheid, meer inflatie, minder belastingopbrengsten etc etc.

Maar ja, bij de socialisten van de PT weten ze het allemaal beter.

Mijn gok, morgen gaat door dit volstrekt domme gezever van Gleisi Hofman de Euro naar de RS6.00 ($ naar de R$5.40). De centrale bank zal dan fors moeten ingrijpen op kosten van de belastingbetaler.

Het wachten is dan alleen nog op een speculant a la George Soros die destijds de Britse pond op zijn knieen kreeg.

Ja, dan zitten we binnen een paar maanden in hetzelfde bootje als Argentinië.
borsjea
Berichten: 4249
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Geen fiscaal probleem volgens Gleisi Hofman van de PT

Bericht door borsjea »

Als de vorige regering het oude jaar zo positief is afgeloten is toch de grote vraag waarom men de laatste maanden van het jaar zo hard het mes in zaken staken en er flink op de begroting van het volgend jaar werdt gesneden. Ook de rijks account dienst gaf meer dan 200 waarschuwingen af tijdens de overdracht gesprekken.
Als alles mee blijkt te vallen zal het herstel vd economie snel aantrekken, en kan iedereen zijn graantje mee pikken, was het toch niet noodzakelijk om de hand op de knip te houden. Hopelijk komen bij mij de inkomsten van de periode 2012/2017 weer terug.
Plaats reactie