beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Gebruikersavatar
quasimodo
Berichten: 5479
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door quasimodo »

Er zijn in Nederland allerlei maatregelen genomen om beschikbaarheid van wapens af te schaffen. En er komen er ook steeds meer om dit soort geweld zoveel mogelijk te voorkomen. En dat je geen vuurwapens thuis meer mag bewaren zal wel een van de volgende zijn.

Maar er worden ook rijbewijzen ingenomen als je de auto als wapen gebruikt of zelfs alleen als je hier onverantwoord mee omgaat.

Het is bij messen bijvoorbeeld al meer dan 30 jaar verboden deze in het passagiers gedeelte van de auto te hebben ook als slager bijvoorbeeld. En hier staan forse straffen op.

Ook stoppen steeds meer winkels de verkoop aan jongeren.

Als er demonstraties of voetbalwedstrijden zijn dan krijgen bedrijven en particulieren vaak de opdracht losse stenen en stoeptegels af te schermen of weg te halen ook als ze aan het bouwen zijn.

En dit allemaal om te voorkomen dat mensen in een opwelling een keuze maken die niet meer is terug te draaien. En het systeem is niet waterdicht en als iemand doelbewust iets wil doen zijn er altijd middelen. Maar de gangbare consensus is dat elk slachtoffer dat zo te voorkomen is de maatregelen rechtvaardigd. En als ik zo het aantal berichten zie in dit onderwerp praten we niet over een slachtoffer maar velen als je dit niet doet.
Progresso
Berichten: 7963
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Progresso »

quasimodo schreef: za jan 20, 2024 19:26 En als ik zo het aantal berichten zie in dit onderwerp praten we niet over een slachtoffer maar velen als je dit niet doet.
Incidenten. Er worden in Brazilië ongeveer 40.000 mensen per jaar gewelddadig om het leven gebracht. Een miniem percentage door onoordeelkundig gebruik, slordigheid en domheid. Het meerendeel van de posts hier betreft dan ook nog het illegale bezit van een vuurwapen dat gebruikt wordt voor het beslechten van ruzies of liefdesrelaties.

Dan blijven er nog een paar casussen per jaar over waar iemand die legaal een wapen bezit daar misbruik van maakt met dodelijke afloop.

Het lijkt me een slechte reden om het legale wapenbezit te verbieden. Wel ben ik het eens dat er veel beter moet worden gecontroleerd en er meer moet worden getraind.

Verder denk ik dat als er toch een overheid is dat die overheid eens radicaal iets aan het illegale wapenbezit moet doen. Daar gebeuren iets van 39.900 ongelukken met dodelijke afloop per jaar.
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Ze doden met wapens die daartoe uitnodigen omdat het daarmee zo ontzéttend makkelijk kan.
Dat geldt toch voor een auto en mes ook?

Nee!
Een geoefend slager snijdt jouw keel echt in een seconde door. Kijk maar naar de filmpjes van ISIS en Hamas hoe makkelijk dat gaat.
Messen zijn ook aan allerlei wetgeving onderhevig.

Er zijn maar weinig geoefende slagers en dan nog is er doorgaans meer verweer mogelijk dan tegen een kogel.

Bij diverse protesten van de wappies XtentionRebellion hebben we ook gezien hoe vreedzame automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hun geduld verloren en hun voertuig als wapen gingen gebruiken. Autos verbieden?

Dit staat in de verste verste niet in verhouding met het gebruik van vuurwapens in dit soort situaties. En er is desondanks meer verweer bij mogelijk dan tegen vuurwapens.

Felix schreef: ↑za jan 20, 2024 17:06
er zijn genoeg andere methoden om bv. de hoeveelheid zwijnen en reeën te verminderen, het is totaal mogelijk om anticonceptionele middelen in hun voer te doen
Nee, die methode is er nog niet. De rechter heeft daar in de zaak Oostvaardersplassen deskundigen over gehoord.

Die methodes zijn er wel degelijk. Bij duiven is het al heel gebruikelijk dit te doen, bij zoogdieren kan het ook.

De methode om het via voer te doen is vol met risicos. Wilde zwijnen eten helaas niet met mes en vork en het risico dat de chemicaliën andere zoogdiersoorten beïnvloed is immens.


Bij zoogdieren gebruik je een equivalent van de 'pil' of een chip die hormonen vrij laat komen, maar het schijnt tegenwoordig ook hormoonloos te kunnen.

Er zijn maar weinig of geen particuliere grondeigenaren wier terrein groot genoeg is voor wildoverschot.


https://petities.nl/petitions/red-de-gr ... pap&page=2

Er kan gekozen worden voor een humaan plan dat het jaar door een stabiele populatie geeft. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met hulp van een anticonceptiemiddel voor grote grazers een stabiele populatie ontstaat, zonder nadelige gevolgen voor dieren, mens, of milieu.

Anticonceptie voor wilde dieren wordt al jaren met succes gebruikt in o.a de VS, Roemenië en Zuid - Afrika.
Progresso
Berichten: 7963
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Progresso »

Uitstekende oproep van de jagersvereniging.

We laten ons veel te veel door de waan van de dag leiden.

Er zijn 30.000 jagers in Nederland die ieder jaar een of andere volstrekt zinloze en onbewezen psychologische test bij de politie moeten afleggen.

De test meet, zoals bijna alle psychologische testen, niet wat die pretendeert te meten en het legt onnodig veel last bij de politie.

In Brazilië denken ze ook iets te meten met psychologische testen. Het bekendste voorbeeld is de test bij de Detran. Volstrekte waanzin. Maar ja, de ambtenaren zijn weer blij.
Gebruikersavatar
quasimodo
Berichten: 5479
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door quasimodo »

Er zijn 30.000 jagers in Nederland die ieder jaar een of andere volstrekt zinloze en onbewezen psychologische test bij de politie moeten afleggen.


De test stelt inderdaad te weinig voor dat heeft zelfs de rechter gezien. Hierdoor kunnen er nu dan ook geen vergunning afgegeven worden aan nieuwe leden.

En ik snap de jagersvereniging wel. Het bestaat voor een heel groot gedeelte uit leden die in de categorie van de laatste Amerikaanse presidenten vallen. En die komen lastig door de testen heen en veroorzaken overigens nauwelijks problemen tijdens het jagen. De meeste jagers gaan in een grote groep waar ze elkaar helpen en die niet meer meegaan zitten vaak ergens en lossen heel af en toe nog een schot. En bij probleem gedrag met het wapen in de prive sfeer wordt er meestal vrij snel ingegrepen door familie en politie. Waar niet zelden zowel de jachtvergunning wapenvergunning en rijbewijs wordt ingenomen.

En de wat meer jongere aanwas zijn vaak kinderen of kleinkinderen van de jagers. En daar zijn er steeds minder enthousiast voor te krijgen.

En van de totaal nieuwe groep leden zijn het meestal meer wapen hobbyisten dan jagers. Die het meer voor het schieten gaat en waar niet zelden een groot wapen arsenaal wordt gevonden.

En je zou prima maatregelen kunnen treffen zonder de test om problemen te voorkomen.

Wapens niet meer thuis mogen hebben lost de meeste problemen al op.

Verder zou er gekeken moeten worden bij elke gewelds veroordeling of veel meldingen bij de politie of iemand een wapen vergunning heeft en die intrekken. En zo niet een vinkje bij de gemeente zodat je geen verklaring van goed gedrag meer krijgt om er 1 te kopen. De meeste waar het misgaat hebben al een lange voorgeschiedenis voordat het escaleert.

En na elk incident zie je de regels weer verstrakken en langzaam een beetje verwateren.
Progresso
Berichten: 7963
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Progresso »

Je praat een hoop onzin hier.

De test is inderdaad door deskundigen neergesabeld.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 Hierdoor kunnen er nu dan ook geen vergunning afgegeven worden aan nieuwe leden.
Onzin, je kunt gewoon je jachtakte halen.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En ik snap de jagersvereniging wel. Het bestaat voor een heel groot gedeelte uit leden die in de categorie van de laatste Amerikaanse presidenten vallen.
Zo dan. Ik weet niet wat je precies bedoelt te schrijven, maar het klinkt als dat Nederlandse jagers Trump supporters zijn.

Maar goed dat je de demografie van de jagers en hun Amerikaanse politieke voorkeur kent.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En die komen lastig door de testen heen
Tuurlijk, jagers zijn dom. Van dedain heb je geen last.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 De meeste jagers gaan in een grote groep waar ze elkaar helpen en die niet meer meegaan zitten vaak ergens en lossen heel af en toe nog een schot.
De meeste jagers in Nederland jagen met zijn tweeën of alleen. Alleen op groot wild wordt in wat grotere groepen gejaagd. De drijfjacht op groot wild is verboden in Nederland. Alleen die Bolle en zijn dochter mogen dat met/zonder vergunning doen op de Kroondomeinen. Of Trix op een krukje zit te wachten weet ik niet
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En bij probleem gedrag met het wapen in de prive sfeer wordt er meestal vrij snel ingegrepen door familie en politie.
Geen idee. Jij zegt het. In deze casus lijkt niemand te hebben ingegrepen.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 Waar niet zelden zowel de jachtvergunning wapenvergunning en rijbewijs wordt ingenomen.
Niet zelden. Ik heb even gegoogled. Ik kon twee zaken vinden. Bij geen enkele zaak is het rijbewijs ingetrokken. Dat is quatsch.
Er is een zaak in 2014 waarbij een jager die al 51 jaar zijn jachtakte had vergeten was om de twee patronen uit zijn jachtgeweer te halen. Bij controle bleken het geweer keurig netjes in de wapenkluis te liggen. Toch jachtakte kwijt.

Er wordt zeer streng gecontroleerd en heel zelden treft de politie ongeregeldheden aan die direct leiden tot intrekking jachtakte.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En daar zijn er steeds minder enthousiast voor te krijgen.
Wederom kletskoek.
https://www.nporadio1.nl/nieuws/podcast ... -nederland
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En van de totaal nieuwe groep leden zijn het meestal meer wapen hobbyisten dan jagers. Die het meer voor het schieten gaat en waar niet zelden een groot wapen arsenaal wordt gevonden.
Je haalt hier twee groepen door elkaar. De sportschutters en de jagers. Er is wat overlap maar niet veel. De belangstelling bij de sportschutters is behoorlijk gestegen de afgelopen jaren (https://www.knsa.nl/nieuws/archief-2023 ... stantieel/).

Dat sportschutters niet zelden een groot wapenarsenaal hebben is je reinste lulkoek.

De reden is simpel. Wapens moeten in huis in een verankerde kluis worden opgeborgen. En die kluizen zijn duur omdat ze verankerd moeten worden. Zeker als je wat grotere wapens hebt wordt het al vaak meerdere kluizen. De meeste schutters hebben hooguit 10 wapens.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 Verder zou er gekeken moeten worden bij elke gewelds veroordeling of veel meldingen bij de politie of iemand een wapen vergunning heeft en die intrekken. En zo niet een vinkje bij de gemeente zodat je geen verklaring van goed gedrag meer krijgt om er 1 te kopen. De meeste waar het misgaat hebben al een lange voorgeschiedenis voordat het escaleert.
Wel, zo werkt het ook (je details kloppen niet, maar ik snap je punt). "De meeste waar het mis gaat", echt er zijn 70.000 sportschutters en jagers. Er gaat zelden of nooit iets mis.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 Wapens niet meer thuis mogen hebben lost de meeste problemen al op.
70.000 jagers en sportschutters hebben hun wapens thuis liggen. Er zijn geen tot nauwelijks incidenten.
quasimodo schreef: zo jan 21, 2024 22:16 En na elk incident zie je de regels weer verstrakken en langzaam een beetje verwateren.
Nee, die regels zijn al jaren vastgelegd en worden nauwelijks gewijzigd. De handhaving is streng.

Wat in deze casus nu echt fout is gegaan weten we niet.
Gebruikersavatar
quasimodo
Berichten: 5479
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door quasimodo »

Begrijpend lezen is ook een kunst. En commentaar leveren op een artikel zonder te lezen heeft weinig meerwaarde. Maar we zullen er maar weer op reageren.
Onzin, je kunt gewoon je jachtakte halen.
Geen nieuwe vergunningen meer
De politie mag op dit moment geen wapenvergunningen meer aan burgers verstrekken, omdat een onderdeel van de screening juridisch te gammel is gebleken. De zogenoemde e-screening, ingevoerd na de schietpartij in Alphen aan den Rijn waarbij in 2011 zes mensen werden gedood, wordt sinds de zomer van 2022 niet meer gebruikt. De e-screening is ‘een computergestuurde psychologische test’ om te kijken of mensen wel met een wapen vertrouwd kunnen worden.

De overheid is verplicht om dat te checken voordat een vergunning wordt verstrekt, en heeft ook wettelijk vastgesteld dat daar de e-screening voor moet worden gebruikt. Hierdoor kan de politie nu voorlopig geen aanvragen meer in behandeling nemen. Over de e-screening wordt al sinds eind 2019 een juridische strijd gevoerd met de Jagersvereniging. Die wil de test definitief van tafel, de Faunabescherming pleit juist voor de terugkeer ervan.
Zo dan. Ik weet niet wat je precies bedoelt te schrijven, maar het klinkt als dat Nederlandse jagers Trump supporters zijn.

Maar goed dat je de demografie van de jagers en hun Amerikaanse politieke voorkeur kent.
Tuurlijk, jagers zijn dom. Van dedain heb je geen last.
Presidenten betekent meervoud. En ik doelde op oud en de bijbehorende aftakeling van de verstandelijke vermogens.
De meeste jagers in Nederland jagen met zijn tweeën of alleen. Alleen op groot wild wordt in wat grotere groepen gejaagd. De drijfjacht op groot wild is verboden in Nederland. Alleen die Bolle en zijn dochter mogen dat met/zonder vergunning doen op de Kroondomeinen. Of Trix op een krukje zit te wachten weet ik niet
In Nederland is de periode dat er hobbymatig gejaagd mag worden zeer beperkt net als de wildstand m.a.g. dat vaak de gehele actieve vereniging op jacht gaat. Degene die in natuurgebied jagen zijn professionals of stropers.
Er wordt zeer streng gecontroleerd en heel zelden treft de politie ongeregeldheden aan die direct leiden tot intrekking jachtakte.
Er wordt bijna nooit gecontroleerd daar is geen tijd voor.

Dat er steeds minder hobbyjagers komen is makkelijk vast te stellen door afnemende ledenaantallen in bijna elke jagersvereniging in een toch al historisch kleine groep.
Er is wat overlap maar niet veel. De belangstelling bij de sportschutters is behoorlijk gestegen de afgelopen jaren
En over die beperkte overlap maakte ik mijn opmerking. Onder die groep worden de meeste misstanden gevonden. Waaronder grote aantallen wapens waar geen vergunning en praktisch nut voor is. En niet alleen vuurwapens maar ook messen kruisbogen en dat soort spul. En regelmatig ook nog een link met stropen.

En ook bij de sportschutters hebben ze hier een kleine groep van. De mensen die het sportmatig beoefenen hebben inderdaad meestal maar een paar specifieke wapens.
Wel, zo werkt het ook (je details kloppen niet, maar ik snap je punt). "De meeste waar het mis gaat", echt er zijn 70.000 sportschutters en jagers. Er gaat zelden of nooit iets mis.
Bij vrijwel elk incident blijkt het alleen in theorie zo te werken en in de praktijk door omstandigheden niet gebeurd is.
Nee, die regels zijn al jaren vastgelegd en worden nauwelijks gewijzigd. De handhaving is streng.
Regels en straffen worden na elk incident of verscherpt of er wordt op aangedrongen. En keer op keer blijkt dat het niet gewerkt heeft omdat de handhaving niet heeft gefunctioneerd.
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Man schiet buurman van 40 jaar dood vlakbij politieagenten die tussenbeide waren aan het komen bij een andere burenruzie.

https://g1.globo.com/pr/oeste-sudoeste/ ... ncia.ghtml
borsjea
Berichten: 4262
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door borsjea »

Kind van 6 jaar neergeschoten na ruzie in het verkeer


https://g1.globo.com/mg/minas-gerais/no ... orre.ghtml
borsjea
Berichten: 4262
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door borsjea »

Discussie in bar leid tot het doorschieten van een 18 jarige.

https://g1.globo.com/pr/norte-noroeste/ ... avai.ghtml
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Brandweerman schiet een vrouw door het hoofd.
https://g1.globo.com/go/goias/noticia/2 ... oias.ghtml
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Vrouw wordt door ex-metgezel doodgeschoten.
https://www.correiobraziliense.com.br/c ... e_vignette
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Advocate van 26jr. en haar cliënt van 19 jaar worden doodgeschoten op het moment dat zij het politiebureau verlaten.
https://noticias.uol.com.br/cotidiano/u ... egacia.htm
Gebruikersavatar
quasimodo
Berichten: 5479
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door quasimodo »

Speculatie en het verwachte patroon van een wapen enthousiasteling en gebrekkige controles en vergunning verlening overheid blijken helaas langzaam weer de waarheid te worden.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... vergunning
Progresso
Berichten: 7963
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Progresso »

quasimodo schreef: wo jan 31, 2024 16:16 gebrekkige controles en vergunning verlening overheid blijken helaas langzaam weer de waarheid te worden.
Tja. Een politieorganisatie die volstrekt overbelast is door de immigratie en drugsproblematiek zal haar prioriteiten moeten verleggen van de minst risicovolle activiteiten naar de meest impactvolle activiteiten.

Je kunt niet en honderden mankrachten inzetten om de havens te beveiligen en honderden mankrachten inzetten om de AZC's veilig te houden en honderden mankrachten om journalisten en politici te beveiligen.

Maar het zal door de woke-gekkies wel weer als argument worden gebruikt om wapens te gaan verbieden.
Gebruikersavatar
quasimodo
Berichten: 5479
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door quasimodo »

Tja. Een politieorganisatie die volstrekt overbelast is door de immigratie en drugsproblematiek zal haar prioriteiten moeten verleggen van de minst risicovolle activiteiten naar de meest impactvolle activiteiten.

Je kunt niet en honderden mankrachten inzetten om de havens te beveiligen en honderden mankrachten inzetten om de AZC's veilig te houden en honderden mankrachten om journalisten en politici te beveiligen.
Er wordt zeer streng gecontroleerd en heel zelden treft de politie ongeregeldheden aan die direct leiden tot intrekking jachtakte.
Blijkbaar wordt er naar mij geluisterd en de mening bijgesteld. Wie had dat kunnen denken positief verrast.
Progresso
Berichten: 7963
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Contacteer:

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Progresso »

Zeker.
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Vader (47) en zoon (25) schieten elkaar na woordenwisseling dood.

https://g1.globo.com/mt/mato-grosso/not ... m-mt.ghtml
Felix
Berichten: 5034
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: beschikbaarheid wapen zorgt voor onnodige dode Brazilië.

Bericht door Felix »

Vrouw van 29 jr. wordt doodgeschoten door ex-vriend van 26 jr.
https://g1.globo.com/ms/mato-grosso-do- ... m-ms.ghtml
Plaats reactie