NIEUW RESTAURANT IN HOOFDDORP
18-02-2016
Het nieuwe restaurant Barraca Rodizio Grill & Bar opent zijn deuren in Hoofddorp. De zaak is naar eigen zeggen bijzonder om zijn unieke
rodizio concept. Het restaurant geeft een geheel nieuwe betekenis aan rodizio, de traditionele manier van vlees serveren in Brazilië. Vleesliefhebbers kunnen bij Barraca hun hart ophalen. In een 2,5 meter brede grill wordt gemarineerd vlees aan grote draaiende spiesen gegrild. Passadores lopen continu langs de tafels met verschillende soorten gegrild vlees aan spiesen. Op de ‘Fresh market table’ van meer dan 10 meter rondom, staan meer dan 40 heerlijke voor- en bijgerechten. Het restaurant bevindt zich in het Claus Event Center & Casino in Hoofddorp en heeft de bekende Braziliaanse grillmaster Anderson de Barros Medeiros naar Nederland gehaald zodat er perfect gegrilld vlees geserveerd wordt.
Interieur
Voor het stoere, warme interieur heeft de bekende Amsterdamse architect Ronald Hooft gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en industriële elementen als beton en staal. Het restaurant is ideaal voor gezelschappen, verliefde stellen of een zakendiner.
Churrasco grill & ‘Fresh market table’
Het vlees wordt bereid in een authentieke churrasco grill, geïmporteerd uit Brazilië. Deze bereiding stamt af van de gaucho’s, de Braziliaanse cowboys, die vlees grilden aan spiesen boven hete kolen in de grond. Op verzoek van de gast wordt een mooie tranche aan tafel afgesneden. Door middel van een schijfje met een yes-en-no kant kan iedere gast aangeven of hij nog een stukje vlees wil of een pauze wil inlassen. Midden in het restaurant staat de ‘Fresh market table’. Hier kunnen gasten zelf een keuze maken uit de lekkerste salades en bijgerechten. Het buffet is zo uitgebreid dat je er zelfs een volledige vegetarische maaltijd kan samenstellen.
200 zitplaatsen
Het restaurant is gebouwd in de ruim 150 jaar oude schuur van de Mentzhoeve (1858). De schuur heeft door het houten dak met steunbalken zijn authentieke sfeer behouden. In de cocktailbar, met uitzicht op de grill, en rondom het buffet zijn kleurrijke Portugese tegeltjes verwerkt. Het restaurant telt 200 zitplaatsen.
Zoektocht langs foodconcepten
“Wij hebben na een zoektocht langs verschillende foodconcepten, van Milaan tot Miami, de keuze gemaakt voor het churrasco rodizio concept”, vertelt Leo Claus. Zijn broer Rick voegt hieraan toe: “Het concept biedt gasten een kwalitatief uitstekende maar ook leuke dinerervaring. Barraca presenteert zich als stand-alone restaurant en past prima in het Claus-concept met bowling, casino en events. Overigens hebben onze, inmiddels allemaal volwassen, kinderen ruim mee-gefilosofeerd over wat het juiste nieuwe concept kon worden. Voor ons was het belangrijk dat zij als jongeren het een gaaf concept vonden.”
Christel Tuin
De RestaurantKrant, Hospitality Management
http://www.hospitality-management.nl/ni ... orp-13117/