Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Met zijn allen naar China

door RedactieVolgende week zondag 26 maart vertrekt president Lula, samen met een groep parlementariërs en ondernemers naar Peking en Shanghai, in China. De terugkeer is voorzien op vrijdag 31 maart. Het ligt in de verwachting dat beide regeringen minstens 20 akkoorden tekenen van bilaterale samenwerking. Een van die akkoorden voorziet de constructie en lancering van een nieuwe Braziliaanse satelliet die de ontbossingen in Amazonas en andere bioma's van het land fotografeert met een betere beeldkwaliteit.

Het programma CBERS (Satélite Sino-Brasileiro de Recursos Terrestres) produceerde tot nog toe zes satellieten die reeds rond de aarde zweven. De investering sinds de lancering van het programma bedraagt 300 miljoen dollar.

Verder komen er ook overeenkomsten in de sportsector en op cultureel vlak, om coproducties voor de televisie te produceren in een samenwerking tussen Chinese en Braziliaanse media. Ook op het programma: samenwerking met de ontwikkelingsbank BNDES met een kredietlijn in het vooruitzicht, milieu, opvoeding, wetenschap en technologie, financiën, sanitaire protocols en plantengezondheid voor landbouwproducten, e.a.

Afgevaardigden uit diverse sectoren, in totaal 240 ondernemers schreven zich in om mee te reizen. Vicepresident Geraldo Alckmin, tevens minister voor Ontwikkeling, Industrie, Handel en Diensten, omschreef deze situatie als een "overbooking" van zakenlui. Die werden niet uitgenodigd om samen met Lula te reizen in het presidentiële vliegtuig, aldus diplomaat Daniel Fernandes die eraan toevoegde dat de regering ook geen vliegreizen of verblijven zal bekostigen. Enkel al uit de landbouwsector reizen er 90 afgevaardigden mee.

Parlementariërs en gouverneurs die deel uitmaken van de delegatie krijgen hun onkosten ook niet vergoed door de regering, maar wel door hun eigen organen zoals de deelstaten, Kamer en Senaat.

Foto: Ricardo Stuckert/PR

Source: https://www.link2brazil.com/post/met-zijn-allen-naar-china